Parlamentarii gălăţeni, în cazul ridicării imunităţii deputatului Boldea: „Vom vota în sensul justiţiei!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Boldea
Mihai Boldea

Aleşii spun că procedura nu este foarte simplă, că probele trebuie studiate cu atenţie de către comisia juridică a Camerei Deputaţilor, dar că, în esenţă, ridicare imunităţii lui Mihai Boldea nu ar fi o problemă.

Chestionaţi în legătură cu propunerea (făcută de DIICOT) de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PD-L Mihai Boldea, parlamentarii gălăţeni s-au dovedit destul de precauţi în declaraţii, însă s-au pronunţat, cei mai mulţi, pentru un vot „în sensul legii". Adică pentru posibilă punere a deputatului la dispoziţia justiţiei.

Vă reamintim că Boldea este cercetat penal - împreună cu alte 21 de persoane, printre care şi fostul subprefect Aura Luchiniuc - în legătură cu mai multe fraude imobiliare, care au produs o pagubă de circa un milion de euro.

Bogdan Ciucă (deputat PC):Probabil că propunerea nu va ajunge la Biroul Permanent mai devreme de lunea viitoare, iar după aceea în comisia juridică. Acolo vor fi analizate probele şi se va lua o decizie, care va fi dezvătută şi votată în plen. În principiu, sunt de părere că cine încalcă legea trebuie să suporte consecinţele. Dar trebuie să vedem şi ce probe sunt".

Victor Paul Dobre (deputat PNL):Noi am votat tot timpul în sensul justiţiei, ceea ce probabil vom face şi acum. Dacă este nevinovat, Justiţia îl va absolvi de vină, aşa cum s-a întâmplat, vă reamintesc, în cazul colegului Paul Păcuraru. Deocamdată însă nu ştim ce este în acele dosare. De-abia după parcurgerea procedurilor vom şti foarte precis".

Gheorghe Saghian (senator PSD):Cine încalcă legea trebuie să dea socoteală. Mai multe nu pot să spun. Vă reamintesc că în 2008 am fost bătut crunt - şi încă mai am sechele fizice din cauza asta - pentru că am dat declaraţii în legătură cu un caz similar".

Vom reveni şi cu alte declaraţii.

CITEŞTE ŞI

Procurorii DIICOT au cerut aviz pentru reţinerea şi arestarea deputatului Mihail Boldea

Prefectul judeţului Galaţi a concediat-o pe consiliera sa Aurora Luchiniuc, cercetată în cazul vânzărilor ilegale de terenuri şi clădiri

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite