Prefectul judeţului Galaţi a concediat-o pe consiliera sa Aurica Luchiniuc, cercetată în cazul vânzărilor ilegale de terenuri şi clădiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a motivat decizia rezilierii contractului celui mai vechi angajat din Prefectură, fost subprefect, spunând că doreşte să evite asocierea scandalului în care este implicată jurista, cu instituţia Prefecturii

După 34 de ani de activitate în cadrul Prefecturii gălăţene, juristul Aurica Luchiniuc este nevoită să părăsească instituţia în care a continuat să lucreze şi după căderea comunismului, şi după schimbarea mai multor guverne postdecembriste.

Prefectul Paul Florea a anunţat că a decis să ia măsuri pentru ca instituţia pe care o reprezintă să nu fie asociată cu scandalul ţepelor imobiliare, în care sunt implicate 22 de persoane, printre care şi Aurica Luchiniuc.

Florea spune că este nevoit să renunţe la serviciile consilierei sale pe probleme juridice în ciuda faptului că o apreciază foarte mult şi că, din punct de vedere profesional, nu are ce sa-i reproşeze .

„Este regretabil, dar am fost nevoit să reziliez contractul cu doamna Luchiniuc, cel mai vechi angajat al Prefecturii. Chiar dacă îi apreciez foarte mult activitatea, şi chiar dacă instanţa nu s-a pronunţat încă în legătură cu o eventuală vinovăţie a sa, mărturisesc că nu mai pot avea încredere în cea care mi-a fost consilier pe probleme juridice. Pe de altă parte, am datoria să apăr imaginea instituţiei pe care o reprezint", a afirmat prefectul Paul Florea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite