VIDEO Deputalul Mihai Boldea:”Trăiesc un coşmar care durează de un an şi jumătate!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Boldea ieşind din sediul DIICOT
Mihai Boldea ieşind din sediul DIICOT

Parlamentarul a reclamat poliţiştii care îl anchetau în speranţa că le-ar putea opri cercetările, dar nu a reuşit. Astăzi, procurorii i-au comunicat punerea sub acuzare pentru instigare la fals, uz de fals şi tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Deputatul UNPR Mihai Boldea a fost audiat de către procurorii DIICOT Galaţi, dar la ieşirea din instituţie, a refuzat sa facă declaraţii.

Ulterior însă a acceptat să facă o scurtă declaraţie, prin telefon, pentru Adevărul

„Trăiesc un coşmar care durează de un an şi jumătate. În zadar m-am plâns peste tot şi am sesizat toate instituţiile, DNA, Parchet, tot, că nu s-a întâmplat nimic. Se fac presiuni asupra celor audiaţi ca să mă scoată pe mine ţap ispăşitor. Procurorii mi-au spus că sunt pus sub acuzare pentru instigare la fals şi uz de fals şi pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Nu am dat nicio declaraţie la DIICOT. Sunt multe nereguli în această anchetă", a afirmat deputatul Mihai Boldea.

În ciuda plângerilor parlamentarului, poliţiştii şi-au continuat ancheta la dosarul care între timp a devenit extrem de voluminos.

În 2009, poliţiştii de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate BCCO) s-au sesizat din oficiu în legătură cu mai multe înşelăciuni cu terenuri şi apartamente şi au demarat cercetările în acest dosar.

Procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii de la BCCO Galaţi au făcut mai multe percheziţii domiciliare şi au ridicat mai multe documente şi computere.

Printre cele 22 de persoane audiate se numără avocata Mihaela Bolboceanu şi secretara Elena Petrea, care lucrează la cabinetul de avocatură al parlamentarului.

De asemenea, a fost convocată la DIICOT şi Aurora Luchiniuc, consilier al prefectului, care a făcut parte din Comisia de Arbitraj, iar în 2009 a ocupat funcţia de subprefect al judeţului.

Iată secvenţe de la aceste percheziţii într-o filmare pusă la dispoziţie de IPJ Galaţi. Se pot vedea imobilele şi terenurile care au făcut obiectul tranzacţiilor anchetate de poliţişti şi procurori:

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite