Cine este Aurora Luchiniuc, al doilea nume „greu” din „Dosarul Boldea”?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Includerea consilierului prefectului între persoanele acuzate de a fi constituit o grupare infracţională este surprinzătoare. Fost subprefect, juristul Aurora Luchiniuc este una dintre cele mai cunoscute persoane din Prefectura Galaţi

Începând de vineri 16 februarie, când au fost chemate la DIICOT Galaţi pentru audieri 22 de persoane implicate într-un dosar „urât" cu terenuri şi imobile vândute prin fals şi uz de fals, alături de numele deputatului Mihai Boldea, este menţionat şi cel al Aurorei Luchiniuc.

Motivul este evident acela că alături de numele său pot fi adăugate funcţii, foste şi actuale, importante. Se ştie deja că este consilier al prefectului de Galaţi şi ea însăşi a fost subprefect în două rânduri.

Şi ar mai fi un motiv, acela al surprinzătoarei sale includeri în reţeaua de persoane acuzate în „Dosarul Boldea".

Despre Aurora Luchiniuc se poate spune că este una dintre cele mai cunoscute figuri din Prefectura Galaţi unde a rezistat indiferent de culoarea politică a guvernărilor care s-au susscedat.

De profesie jurist, şi-a început cariera în administraţia publică în 1976. În anul 1997, a devenit secretar general al Prefecturii Galaţi. Între anii 2006 şi 2008, a fost subprefect, ulterior după înlocuirea sa din funcţie devenind inspector guvernamental.

În 2009, fost numită din nou subprefect, dar a rămas în funcţie doar patru luni şi nouă zile.

Aurora Luchiniuc a fost dintotdeauna o prezenţă discretă, chiar şi atunci când era subprefect şi este considerată un bun profesionist.
În prezent îndeplineşte funcţia de consilier al prefectului însă, surprinzător, declaraţia sa de avere nu se regăseşte alături cele ale colegilor săi, pe site-ul Prefecturii.

Conform unei declaraţii de avere, din 2009, Aurora Luchiniuc deţinea la acea vreme două apartamente, o casă de locuit, şi o alta în construcţie, precum şi două terenuri agricole (unul cumpărat la Lepşa, de 320 mp şi unul în comuna Suceveni de 2,6 ha, moştenit) şi două terenuri intravilane, moştenite, în Galaţi (351 mp şi 500 mp).

Aurora Luchiniuc avea şi datorii la bănci în sumă totală de 144.000 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite