Aberaţii la Spitalul de Urgenţă din Galaţi: Se reduce numărul de paturi la chirurgie şi cardiologie, dar rămân neschimbate la geriatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea spitalului se bâlbâie când vine vorba de criteriile după care s-au făcut modificările, prima impresie fiind că totul este pe bază de clientelism. Gălăţenii se minunează şi de faptul că spitalul de urgenţă are secţie de geriatrie, specializare care, prin definiţie, nu are legătură cu procedurile de urgenţă!

Impunerile „de la centru" ale Ministerului Sănătăţii creează situaţii de-a dreptul aberante la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi va pierde 100 de paturi ca urmare a reducerii impuse de către Ministerul Sănătăţii.

Citiţi şi:

Galaţi: La Unitatea Primire Urgenţe,codul galben s-a înroşit

Exclusiv/Unde dai şi unde crapă: Morţii rămân pe stradă din cauza micşorării salariilor şoferilor de la morgă

Pacienţii sunt exasperaţi de noile reguli din asigurările de sănătate: „Următoarea operaţie o fac direct la cimitir"

Alarmant/ Vaccinuri importate de părinţi, cu sacoşa, din Ungaria şi Austria, pentru bebeluşii români

Nebunii Sănătăţii au pus ospiciul lângă şcoală!

Redistribuirea pe secţii a paturilor rămase a generat decizii aberante.

Secţii cheie pentru un spital de urgenţă, precum Cardiologie şi Chirurgie, se numără printre cele afectate de această măsură, în timp ce altele, care nu au ce căuta în structura stadard a unui spital de urgenţă, rămân cu toate paturile.

Tăieri din vârful pixului


Conducerea Direcţiei Sănătate Publică (DSP) Galaţi recunoaşte că decizia s-a luat fără a se analiza nevoile reale de asistenţă medicală de urgenţă şi că existenţa secţiilor „auxiliare" nu este în regulă:


În spitalul Clinic de Urgenţă, ar trebui să existe exclusiv secţii de urgenţă, nicidecum unele precum geriatria, spre exemplu", a spus dr. Boldea.

Dezastrul din medicină: Vii cu o boală şi te mai alegi cu una din spital

Sănătate: 300 de bolnavi rămân fără locuri în spitale/Află de aici care sunt centrele medicale ce se vor închide


Secţia de Chirurgie I a pierdut zece paturi, iar Chirurgie II la fel. Şeful celei de-a doua, dr. Dorel Firescu, spune că măsura dictată de minister nu are nicio legătură cu logica sau bunul simţ.


„O aberaţie. Vreau să văd autorităţile centrale cum explică bolnavilor traumatizaţi în accidente, din judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea, care au nevoie de operaţii, că nu pot fi trataţi, din lipsă de paturi. Eu, ca medic, ce pot să fac? Îi trimit acasă, chit că sunt uregenţe şi le spun să revină când se eliberează paturile?" s-a întrebat retoric medicul.


Şi Cardiologia a avut de suferit pierzând cinci paturi. Doctoriţa Eugenia Nechita, şeful secţiei, spune că nu a fost consultată când s-a luat această măsură. „Cardiologia aduce bani în spital, nu cheltuieşte. Şi aşa avem puţine paturi, secţia fiind mereu aglomerată. Acum situaţia va fi mai gravă", a comentat medicul cardiolog.


De la secţia Chirurgie bucomaxilofacială, s-au redus 15 paturi, rămânând doar cinci ! Asta în condiţiile în care toate cazurile de traumatisme ale feţei (majoritatea provocate prin accidente şi agresiuni !) din judeţul Galaţi şi din cele limitrofe trebuie tratate în această secţie. Concurenţa pentru unul din cele cinci paturi este de domeniul absurdului.


În schimb, la secţia Geriatrie - ramură a medicinii care studiază și tratează bolile bătrâneții ! - nu s-a luat niciun pat din cele 10.

Un bătrân din Cişmele a murit sub un mal prăbuşit

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

Iată vinovaţii pentru infecţiile intraspitaliceşti: China, Pakistanul şi vizitatorii

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite