Exclusiv/Unde dai şi unde crapă: Morţii rămân pe stradă din cauza micşorării salariilor şoferilor de la morgă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii de la Medicina Legală nu mai vor să lucreze noaptea şi să facă ore suplimentare

Un bătrân din Cişmele a murit sub un mal prăbuşit

Pacienţii sunt exasperaţi de noile reguli din asigurările de sănătate: „Următoarea operaţie o fac direct la cimitir"

Rămaşi fără 25% din salariu şi alergaţi de ratele de la bănci, cei doi şoferi ai Serviciului Medicină Legală Galaţi nu mai vor să facă ore suplimentare, atât timp cât nu le mai sunt plătite.

Iniţial, şoferii de pe maşinile Medicinei Legale au hotărât ca în intervalul orar 16.00-8.00 să refuze să se mai suie la volan, din cauza faptului că le-au fost tăiate sporurile salariale. Conform ultimelor hotărâri guvernamentale, le-au fost reduse şi lefurile cu 25%, iar de orele suplimentare prestate în folosul celor trecuţi pe lumea cealaltă nici nu poate fi vorba. Ulterior, au decis să lucreze în două ture, prima până la ora 17 şi a doua până la ora 1. Astfel, între orele 1.00 şi 8.00, nu mai are cine să care morţii la morgă!

Marea lor supărare este anularea sporului de dispozitiv, acordat pentru obligativitatea de a fi în oraş şi de a merge la orice oră la cazurile unde le este necesară prezenţa.

Alarmant/ Vaccinuri importate de părinţi, cu sacoşa, din Ungaria şi Austria, pentru bebeluşii români

Deşi niciunul dintre cei doi nu a dorit să comenteze această situaţie, persoane apropiate lor, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au declarat: „Ei sunt blamaţi pentru că nu mai vor să care morţii, dar nimeni nu-i întreabă de ratele de la bănci, de copii, sau de stresul pe care-l îndură. Niciunul dintre ei nu poate pleca din oraş nici măcar o zi. Iar de băut o bere, nici vorbă".

Nebunii Sănătăţii au pus ospiciul lângă şcoală!

În mod normal, unul dintre şoferi are dreptul la 38 de zile de concediu de odihnă, în timp ce al doilea are dreptul la 39. Acest lucru ar însemna, ca timp de aproape patru luni, cele două maşini ale Serviciului de Medicină Legală din Galaţi să fie conduse de un singur om, non-stop.

Mai mult, cel care ar rămâne la serviciu nu ar putea să plece din localitate şi nici nu ar putea să aibă zile libere, din simplul motiv că la orice oră din zi şi din noapte poate apărea un eveniment la care să-i fie solicitată prezenţa. Fără să fie plătit cu acel spor de cosemn!

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"

Cu mortul ciopârţit, în stradă


Această informaţie este confirmată de absolut toate instituţiile care au tangenţe cu Medicina Legală. Prima, şi poate cea mai afectată este Poliţia.


În cazul unei crime sau al uni accident rutier cu victime omeneşti, petrecut după ora 16.00, cadavrul va rămână în stradă până când, ori se va găsi un binevoitor care să-l transporte la morgă, ori până a doua zi dimineaţă, când va veni maşina Medicinei Legale.

Dezastrul din medicină: Vii cu o boală şi te mai alegi cu una din spital

Comisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi a explicat situaţia:


„Vom încerca să găsim măsurile adecvate, în funcţie de caz pentru asigurarea transportului. Probabil că se va apela inclusiv la rudele decedatului. S-a vorbit la nivel de conducere a IPJ pentru a se micşora cumva respectivul interval orar şi s-a ajuns la compromisul ca numai între orele 1.00-8.00 să nu fie asigurată permanenţa", a spus aceasta.

Femeile de serviciu şi şoferii de la Fisc iau prime grase pentru "succes în colectarea impozitelor"!

Dr. Iuliu Fulga, şeful Serviciului de Medicină Legală Galaţi spune că va încerca să asigure permanenţa prin forţe proprii. „A fost înştiinţat atât IPJ-ul, Parchetul cât şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi în legătură cu această situaţie şi încercăm să găsim soluţiile optime pentru rezolvarea acestei situaţii", a declarat acesta.


Varianta Ambulanţă-exclusă

Iniţial s-a încercat abordarea personalului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) pentru a se transporta morţii în Salvări.


Dr. Mihai Polinschi, şeful SAJ, refuză din start această variantă. „Nu avem nici cadrul legal nici personalul pentru a ne ocupa aşa ceva. În plus, Ambulanţa efectiv nu poate să care morţii", a spus acesta.

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

image

Statistica nu este în favoarea Poliţiei


Conform datelor statistice de la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, majoritatea faptelor săvârşite cu violenţă se petrec după ora 22.00. La fel stă situaţia şi în cazul accidentelor rutiere sau a sinuciderilor.


La nivel naţional, numai în anul 2009, Serviciul Medicinei Legale a efectuat 20.925 de autopsii, 60% dintre ele fiind solicitate de Poliţie în urma morţilor violente. Din totalul morţilor violente, 3.057 au survenit în urma accidentelor rutiere, în timp ce 2.953 prin sinucidere. Aceste cifre sunt absolut necesare, pentru a se observa numărul mare de solicitări pe care le are Medicina Legală.

Iată vinovaţii pentru infecţiile intraspitaliceşti: China, Pakistanul şi vizitatorii

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite