Femeile de serviciu şi şoferii de la Fisc iau prime grase pentru "succes în colectarea impozitelor"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul de Procedură Fiscală este folosit ca pretext pentru a acorda suplimente financiare importante şoferilor, magazionerilor şi femeilor de serviciu. Sumele plătite personalului auxiliar sunt cuprinse între 700 şi 1800 de lei lunar, de fiecare angajat! În multe cazuri, asta înseamnă dublarea sau chiar triplarea salariului net.

Surprinzător, una dintre instituţiile publice din judeţul nostru care risipeşte fonduri într-o perioadă de austeritate este chiar Direcţia Judeţeană de Finanţe Publice. Astfel, în luna aprilie instituţia a „reuşit" să acorde stimulente financiare pentru colectarea taxelor până şi şoferilor, magazionerilor, secretarelor şi muncitorilor din cadrul insituţiei.

CITIŢI ŞI:

Exclusiv/Unde dai şi unde crapă: Morţii rămân pe stradă din cauza micşorării salariilor şoferilor de la morgă

Explicaţia bonusurilor financiare: au contribuit alături de inspectorii fiscali la strângerea taxelor la bugetul de stat.

Un şofer de la instituţia în cauză a primit în luna aprilie suplimente financiare în valoare de 1.612 lei, adăugate la salariul de bază de de 827 lei. Prin urmare suma pe care a ridicat-o un şofer este de 2.439 de lei. Un alt exemplul este al unui îngrijitor care a primit suplimente financiare în valoare de 733 lei, sumă care se adaugă la salariul de bază în valoare de 560 de lei.

Alte exemple: un secretar dactilograf primeşte suplimente de peste 1.000 de lei (care se adaugă la un salariu de 550 lei), în timp ce un muncitor calificat are venituri suplimentare de 1.543 lei la un salariu de 786 lei.

Extreme salariale la Spitalul Judeţean Galaţi: Cel mai mare salariu sare de 14.700 de lei, iar cel mai prost plătit doctor ia numai 631 de lei

În ceea ce priveşte explicaţia legală a suplimentelor financiare, George Marinescu, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Finanţe, ne-a confirmat existenţa acestor venituri. „Sunt prevăzute în Codul de Procedură Fiscală. Acolo se precizează că tot personalul din subordinera instituţiei trebuie să primească astfel de venituri. Nu putem să nu le dăm", a explicat Marinescu.

O familie întreagă la Finanţele din Brăila. Vezi aici averile de care dispune un neam instalat în instituţia care reprezintă Statul

Cheltuielile lunare care se fac cu aceste venituri pentru un singur judeţ depăşesc 25.000 lei, iar la nivelul ţării - la un calcul simplu - trec de 1.000.000 lei în fiecare lună.

„Sunt prevăzute în Codul de Procedură Fiscală. Nu putem să nu le dăm". George Marinescu, DGFP

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite