Galaţi: La Unitatea Primire Urgenţe, codul galben s-a înroşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavii neinternaţi pleacă de la spital mai leşinaţi decât atunci când ajung la Urgenţe. Medicii, asistentele şi mai ales bolnavii, abia mai fac faţă temperaturilor de peste 40 de grade Celsius din interiorul UPU

Acolo unde în aceste zile caniculare ajung toţi bolnavii afectaţi de căldură şi nu numai, şi unde ar trebui să fie puşi pe picioare după ce i-a doborât canicula, în secţia denumită „Cod Galben" a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, se moare de căldură. Temperatutrile care depăşesc cu mult 40 de garde Celsius le pun mari probleme, nu numai bolnavilor, ci şi cadrelor medicale.

CITIŢI ŞI:

Exclusiv/Unde dai şi unde crapă: Morţii rămân pe stradă din cauza micşorării salariilor şoferilor de la morgă

Pacienţii sunt exasperaţi de noile reguli din asigurările de sănătate: „Următoarea operaţie o fac direct la cimitir"

Alarmant/ Vaccinuri importate de părinţi, cu sacoşa, din Ungaria şi Austria, pentru bebeluşii români

Nebunii Sănătăţii au pus ospiciul lângă şcoală!


„Trebuie făcut ceva. Am pus acele draperii, dar nu au niciun efect. Nu mai bate soarele, dar căldura este insuportabilă. Aparatele de aer condiţionat nu fac faţă. Le mai oprim câte o oră, dar degeaba. Bate soarele direct pe el, începe să curgă apă şi se blochează", a declarat Zoiţa Marola, asistent - şef UPU.

Asistentele răcesc pe caniculă

Singura variantă pentru ventilarea secţiei este deschiderea uşilor, dar nici această soluţie nu este eficientă. Mai mult, asistentele de la triaj, sunt aproape în permanenţă răcite în toiul verii, când temperaturile ajung să şi depăşească 40 de grade din incinta unităţii medicale.

„Mi-au răcit asistentele din cauza curentului. Uşile trebuie să stea mereu deschise, se face un curent infernal. Este foarte greu. Se lucrează 12 ore, iar fetele care sunt acolo la triaj pleacă acasă leşinate. Sunt terminate după 12 de muncă. În boxele de la Cod Galben, se ajunge şi la temperaturi de 45 de grade Celsius. Trebuie rezolvată cupola aia", a adăugat Zoiţa Marola, asistentă - şef.

Dezastrul din medicină: Vii cu o boală şi te mai alegi cu una din spital


Asistentelor de la „Cod Galben", nu le-a mai rămas decât să spere că vremea se va mai răcori.
„E foarte bine. De la 40 de grade în sus. E saună, avem toate condiţiile de care avem nevoie. Bem ceai fierbinte, ca să nu murim de frig. Foarte greu de suportat. Aerele nu merg la capacitatea lor maximă, se blochează. Bolnavii sunt năuci. Îi aducem de pe stradă leşinaţi, iar în loc să-i punem pe picioare, suferă şi mai mult", a spus una dintre asistente.

Nu sunt soluţii

Aceste probleme cu temperaturile sunt încă de când a fost construită noua Unitate de Primiri Urgenţe, dar nu se învredniceşte cineva să le rezolve.
„Nu se aude nimic în legătură cu vreo soluţie. Am făcut referate peste referate şi nu am primit niciun răspuns. La toate şedinţele am ridicat această problemă", a mai spus Zoiţa Marola, asistent - şef la UPU.

Un bătrân din Cişmele a murit sub un mal prăbuşit

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

Iată vinovaţii pentru infecţiile intraspitaliceşti: China, Pakistanul şi vizitatorii

"În boxele de la Cod Galben se ajunge şi la temperaturi de 45 de grade Celsius. Trebuie rezolvată cupola aia" - Zoiţa Marola, asistent - şef.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite