Craiova: "Deşi am renunţat la cetăţenia română, sunt încă numit ţigan"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul petrecut în urmă cu două zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, când peste 30 de ţigani au luat la pumni şi înjurături două asistente medicale şi au ameninţat o doctoriţă, a stârnit un val de revoltă în rândul românilor.

Cititorii Adevărul au postat o serie de comentarii, prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de comportamentul violent al rromilor, care ar fi stricat imaginea României în străinătate.

Citeşte AICI articolele care au generat aceste reacţii:

Asistentele bătute în spital, la psiholog. "Ţiganii au băgat spaima în toţi. Întră în spital ca la ei acasă"

Au bătut asistentele şi doctoriţa, după care au fugit cu bolnavul din spital

Mihai scrie că a părăsit ţara de baştină, însă şi acum resimte consecinţele faptului că s-a născut pe meleaguri româneşti şi că este asociat, de cele mai multe ori, cu rromii. "Aceste lucruri vor deveni «ceva normal» în toate zonele din ţară, în maximim 20 de ani, când ţiganii vor fi majoritari. Sunt ţigani majoritari peste tot, chiar în Bulgaria şi Macedonia, dar nu fac ce fac aici. Eu, deşi am renunţat la cetăţenia română, sunt încă numit ţigan. Sper ca măcar copilul meu să scape de acest pseudonim", este părerea lui Mihai, postată pe site-ul craiova.adevarul.ro.

"Vă imaginaţi un astfel de caz în Germania?"

Andrei vorbeşte despre un viitor sumbru, în care discriminarea faţă de rromi va creşte o dată cu actele de agresiune manifestate de aceştia. "Luaţi aminte că în ritmul ăsta veţi duce poporul român la o ură foarte puternică faţă de voi şi într-o bună zi o să ne răsculăm. Şi nu o să vă vină să credeţi câte capete mari vor cădea", sunt cuvintele lui Andrei. O altă cititoare Adevărul, Mara, susţine că în România au luat amploare astfel de evenimente, în comparaţie cu alte ţări. "Numai în România ţiganii fac legea. Vă imaginaţi un astfel de caz în Germania? În care ţară s-a mai auzit ca ţiganii să iasă cu topoarele înaintea poliţiştilor? " se întreabă Mara. 

Află de AICI despre alte bătăi cu săbii şi cuţite, care au avut loc în Craiova:

Scandal cu bâte, săbii şi cuţite în cartierul ţiganilor

Clanul Pară face legea în Craiova

Bătaie ca în filme cu topoare pe preţurile speculanţilor din Piaţa Centrală

Se întâmplă tot în România. Bătuţi şi înjunghiaţi sub ochii poliţiştilor

Două asistente şi o doctoriţă de la SJU Craiova au fost agresate joi noaptea de aproximativ 30 de ţigani, care au intrat cu forţa în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Martorii spun că rromii au bruscat angajatele, au înjurat doctoriţa, după care au plecat acasă cu bolnavul care se afla pe targă şi care avea picioarele amputate.

Este justificabilă reacţia românilor faţă de populaţia de etnie rromă?

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite