VIDEO Craiova: Au bătut asistentele şi doctoriţa, după care au fugit cu bolnavul din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două asistente şi o doctoriţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost agresate azi-noapte de către un grup de 30 de ţigani, care au intrat cu forţa la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Două asistente şi o doctoriţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova au fost agresate azi-noapte de către un grup de rromi care a intrat cu forţa la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Scandalul a început în jurul orei 23.00.

CLICK AICI: Răfuielile dintre interlopi şi ţigani, gestionate dezastruos de Poliţie, dar consiliate pe zeci de mii de euro

"Îţi era frică să le stai în cale"

Cadrele medicale spun că peste 30 de persoane de etnie rromă au năvălit înainte de miezul nopţii, după ce au aflat că un apropiat de-al lor, ţinut în viaţă de aparate, nu va supravieţui. Cei care se aflau pe holurile spitalului spun că rromii au luat patul cu bolnavul care se afla pe moarte şi l-au scos din secţia de Terapie Intensivă, pentru a-l duce acasă. "Prima dată au venit vreo trei ţigani, care s-au interesat de starea unui bolnav. Un doctor i-a spus că este grav. Atunci unul dintre rromi a dat telefon şi în niciun minut a urcat la etajul patru o ditamai mulţime. Erau aşa de furioşi, că-ţi era frică să le stai în cale", a povestit Andreea Ş. (22 de ani),  martor la incidentul de azi-noapte.

Au cărat targa cu înjurături

CITEŞTE ŞI: „Domnule ministru, faceţi ceva şi scapaţi-ne de poliţiştii incompetenţi, şpăgari şi loiali mafiei ţigăneşti!”

Florin Petrescu, managerul SJU Craiova spune că Dună Pară, de 56 de ani, fusese internat joi după-amiază, suferind diabet zaharat şi având picioarele amputate. La 22.10 a făcu stop cardiac, şi-a revenit după resuscitare, însă era ţinut în viaţă de aparate.

Soţia şi cei doi fii ai bolnavului au aflat că va fi externat şi a ţinut să-l ia acasă, pentru a-l îngropa. Martorii spun că ţiganii au luat targa în ţipete şi înjurături.

image

"Mi-a smuls cercelul din ureche"

Cristina Dumitru, una dintre asistentele bătute, vorbeşte de spaima pe care a trăit-o, când un rrom a plesnit-o. "Nu ştiu cum o fi dat, că mi-a smuls cercelul din ureche. Au dat cu pumnii, ţipau la noi... Când tratam bolnavul, stăteau lângă mine şi îmi ziceau cum să dizolv pastilele şi cum să-i aplic tratamentul. Ceva de groază. Acum îmi e frică să mai merg pe stradă! Sper să treacă această perioadă cât mai repede, că a fost ca un coşmar…", ne-a mărturisit asistenta. Mihaela Mitricună, medic specialist la Reanimare, spune că nu a fost lovită, însă nu a scăpat de înjurături şi vorbe de ocară.

Valeriu Oprea, şeful agenţilor care asigură paza la Spitalul Judeţean de Urgenţă

image

"Paznicii au luat-o la fugă"

Andreea Ş. ne-a mai spus că rromii urlau cât îi ţinea gura, loveau pe unde nimereau şi că niciun agent de pază nu a intervenit ca să prevină scandalul. "Erau doi paznici care au luat-o la fugă când au văzut haita de ţigani. Trebuia, domn’e, să se pună la uşă, să-i apere pe doctori. Dacă aveau vreun cuţit la ei?", s-a întrebat tânăra.

Paznicii, depăşiţi de situaţie

Agenţii de pază spun că nu au putut face faţă numărului mare de intruşi. "Nu aveam cum să îi oprim. Erau prea mulţi. Colegii m-au sunat, mi-au explicat ce se întâmplă şi au spus că sunt depăşiţi de situaţie. Aveam de serviciu doi oameni în interior, doi erau la urgenţă şi unul la poartă", a explicat Valeriu Oprea, coordonatorul agenţilor care asigură paza la SJU Craiova.

Conducerea spitalului spune că a fost demarată o anchetă internă pentru a se afla ce anume a determinat scandalul, însă consideră vinovată firma de pază pentru că nu a intervenit cu o echipă specializată, aşa cum prevedea contractul, în 5-7 minute. Poliţia l-a amendat agentul de pază Alexandru Stancu  cu 100 lei pentru că a permis accesul în spital după ora 20.00, iar pe cei trei membri ai familiei Pară cu sume între 20 şi 50 de lei. Dună Pară a decedat la câteva ore de când a ajuns acasă.

Află ce măsuri va lua conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din Oltenia, pentru a asigura protecţia angajaţilor mâine, în .

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite