A murit Cornel Fugaru, artistul legat de Festivalul Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape 71 de ani, Cornel Fugaru a trecut în nefiinţă astăzi, în jurul orei 14.00. Compozitorul a câştigat numeroase premii la Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia.

Cornel Fugaru a fost prezent mulţi ani în juriul Festivalului de la Mamaia, iar la ediţia de anul trecut, la aniversarea a 40 de ani de festival, a fost unul dintre invitaţii speciali ai organizatorilor.

Anul trecut, într-o emisiune radio, Fugaru şi-a amintit despre ediţia din 1995 a Festivalului Mamaia ca fiind deopotrivă cea mai frumoasă şi cea mai urâtă. Compozitorul a câştigat în acel an trofeul la secţiunea Creaţie cu piesa „Spune-mi“ interpretată de Monica Anghel, însă, până să fie declarat câştigător, a trecut prin clipe mai puţin plăcute.


Citeşte şi:

Cornel Fugaru a murit

Cornel Fugaru a murit. Ascultă aici cele mai cunoscute melodii ale sale

Artiştii apropiaţi ai lui Cornel Fugaru n-au ştiut de boala acestuia. Adrian Enache: "Arăta extraordinar de bine şi avea poftă de viaţă"

Cine a fost Cornel Fugaru

Valentin Calu, Spitalul Elias: Boala compozitorului a fost incurabilă şi a avut o evoluţie fastă şi extrem de rapidă

Personalităţi din România, răpuse de cancer

Artista Ileana Şipoteanu despre Cornel Fugaru: „Ultimele veşti de la el le-am primit pe e-mail. Mi-a scris mult despre viaţă"

Cornel Fugaru şi-a ţinut secret boala şi nu i-a lăsat pe medici să o dezvăluie nici după moartea sa

Directorul Filarmonicii din Timişoara: "Cornel Fugaru a fost un om fără duşmani"

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România şi-a luat adio de la Cornel Fugaru


„Cea mai frumoasă ediţie a festivalului de la Mamaia a fost pentru mine şi cea mai urâtă ediţie, adică cea din 1995, când am participat cu piesa «Spune-mi» şi mi se spunea că altă piesă trebuie să ia trofeul chiar dacă asta era văzută cel mai bine. A fost o chestie penibilă. După festival piesa a fost ridicată la cel mai înalt nivel câştigând multe festivaluri internaţionale”, a povestit Cornel Fugaru în cadrul emisiunii „Hit pe româneşte“ de la Radio România Actualităţi.

Premiu pentru întreaga carieră

Tot anul trecut, la ediţia cu numărul 40 a Festivalului de la Mamaia, Cornel Fugaru, alături de Marius Ţeicu, Cornel Constantiniu, Marcel Dragomir, Temistocle Popa şi Ionel Tudor, a primit premiul special pentru întreaga carieră.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite