Artiştii apropiaţi ai lui Cornel Fugaru n-au ştiut de boala acestuia. Adrian Enache: "Arăta extraordinar de bine şi avea poftă de viaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropiaţii lui Cornel Fugaru spun că nu au ştiut de boala acestuia, de aceea vestea morţii i-a şocat.

Adrian Enache, cel care îl consideră pe Fugaru "tatăl său spiritual" a declarat că "nici măcar prin cel mai sumbru gând" nu i-ar fi trecut că artistul ar fi suferit de vreo boală. "Era foarte vesel, arată foarte bine, nu am auzit de boala lui decât în urmă cu două săptămâni. De aceea vestea m-a şocat pur si simplu.


Citeşte şi:

Cornel Fugaru a murit

Cornel Fugaru a murit. Ascultă aici cele mai cunoscute melodii ale sale

Artiştii apropiaţi ai lui Cornel Fugaru n-au ştiut de boala acestuia. Adrian Enache: "Arăta extraordinar de bine şi avea poftă de viaţă"

Cine a fost Cornel Fugaru

A murit Cornel Fugaru, veşnicul concurent de la Festivalul Mamaia

Valentin Calu, Spitalul Elias: Boala compozitorului a fost incurabilă şi a avut o evoluţie fastă şi extrem de rapidă

Personalităţi din România, răpuse de cancer

Artista Ileana Şipoteanu despre Cornel Fugaru: „Ultimele veşti de la el le-am primit pe e-mail. Mi-a scris mult despre viaţă"

Cornel Fugaru şi-a ţinut secret boala şi nu i-a lăsat pe medici să o dezvăluie nici după moartea sa

Directorul Filarmonicii din Timişoara: "Cornel Fugaru a fost un om fără duşmani"

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România şi-a luat adio de la Cornel Fugaru

Cântăreaţa Mihaela Mihai a declarat şi ea că a primit vestea morţii compozitorului "ca pe un trăznet". "Nu se vedea că e bolnav. A fost unul dintre cei mai eleganţi oameni din lumea asta, a muzicii. Era mereu amabil şi degaja o bucurie şi pofta de a trăi oriunde se afla", a declarat artista. 

Octavian Ursulescu a fost printre puţinii care ştia de boala lui Cornel Fugaru. "Ştiam de la colegii noştri că este foarte bolnav. Mi-a fost îngrozitor de greu să o sun pe Mirela, soţia lui. Ultima oară am vorbit în octombrie, anul trecut, când ne-am întors cu maşina de la Festivalul de Muzică de la Medgidia. Mi-a povestit mult atunci despre cariera lui. A fost liderul formaţiei Sincron, cânta o muzică interzisă în anii 60. Munca lui cu copiii a fost foarte importantă. Timp de câţiva ani, împreună cu Mirela, a condus Steaua de Aur, cel mai bun festival. Se ocupa în ultima vreme de copiii talentaţi", a declarat faimosul prezentator Octavian Ursulescu despre Cornel Fugaru.

"Era vesel când l-am văzut ultima oară. Mi-a spus că ne revedem la ediţia următoare. Iată că ediţia viitoare va fi fără el", a încheiat trist Ursulescu.

Cântăreţul şi compozitorul Mihai Constantinescu ne-a spus, printre lacrimi, că regretă enorm dispariţia "acestui băiat special şi prieten frumos". "Regretul e prea mare, cuvintele sunt ieftine. Nu am ştiut despre afecţiunea lui. L-am admirat sincer încă din tinereţe, când el avea formaţia Sincron. Umblam după el, să-l văd la concerte. Era senzaţional! Apoi a devenit un mare compozitor. E trist, dar acesta e drumul pe care trebuie să mergem. Ne vom întâlni cu toţii, cândva, în alte părţi! Până atunci, tot ce pot să spun este Adio, Cornel Fugaru! A venit toamna! Credeţi-mă, îmi vine să plâng", a spus Mihai Constantinescu pentru "Adevărul".

Directorul Filarmonicii din Timişoara: "Ştiam că e bolnav, dar nu ştiam ce avea"

Margareta Pâslaru: "Încă din anii '60 făceam turnee memorabile cu Anda Călugăreanu şi formaţia Sincron. Era un show man. La Uniunea Compozitorilor, la adunarea generală, am vorbit ultima dată cu el. Ne-am rugat toţi pentru el, pentru sănătatea lui".

Marius Ţeicu: "Nici nu-mi vine să cred că nu mai este. Ne ştiam de atâta timp, ne spuneam toate lucrurile, toată viaţa. Ştiam de boală de câteva luni, dar a evoluat foarte rapid. Tot mai speram. N-am putut să-l vizitez pentru că nu sunt în Bucureşti. Pot să scriu o carte despre el. A fost un compozitor extraordinar. Un om de familie, iubitor, cu care te puteai înţelege. E o mare pierdere. În ultima vreme îl simţeam obosit. Dumnezeu să-l odihnească!".

Corina Chiriac: "Sincere condoleanţe familiei, în primul rând. În 1984 i-am cântat o melodie la Festivalul Mamaia. L-am apreciat mult. Am sperat că se va face bine. Îmi pare extrem de rău.

Petre Geambaşu: "Sunt de-a dreptul consternat. Eram la repetiţie când am aflat. L-am cunoscut la mare, prin anii 60. N-am fost apropiaţi în ultimul timp, dar în urmă cu două luni am fost invitaţi la emisiunea Dănutz SRL şi l-am revăzut atunci. Era molcom, el fiind un expansiv".

Doina Spătaru
: "Era într-o formă foarte bună. N-am auzit de boală, dar condoleanţe familiei. Mă doare sufletul".

Oana Georgescu: "A compus pentru toate marile vedete ale muzicii româneşti. Ştiam că e în spital, cu o boală incurabilă. Era un suflet extraordinar. În cei 40 de ani de carieră a compus numai melodii de dragoste pentru că era un mare sentimental".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite