UPDATE După proteste, ca după război! Vezi concluziile comandamentului de urgenţă convocat de primarul Capitalei! FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu a convocat comandamentul de urgenţă al Capitalei pentru a face bilanţul în urma protestelor violente care au avut loc duminică.

UPDATE 15.45 Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti (ISUMB) două autospeciale au fost avariate, ieri seară, în proporţie de 70 -75% de pietrele aruncate de un grup de manifestanţi.  Pagubele produse la cele două autospeciale au fost estimate la 5500 lei.

UPDATE 10.22 În prezent circulaţia din zona Piaţa Unirii este foarte aglomerată din cauza semafoarelor distruse de protestele violente de aseară. Doi poliţişti de la Brigada Rutieră dirijează traficul.

VIDEO Cum au văzut ieşenii protestele din weekendul trecut. S-au transformat în regizori pe Youtube

UPDATE 09.35 59 de solicitări medicale, dintre care 29 de persoane agresate

Au participat reprezentanţi ai operatorilor de salubrizare, ENEL, ai deţinătorilor de utilităţi şi ai constructorilor de drumuri, cu scopul de a evalua pagubele și a lua măsurile care se impun.

Urmările protestelor violente au fost tulburătoare: pietre întregi aruncate peste tot, torţe, maşini incendiate şi magazine vandalizate. Jandarmii au fost nevoiți să acționeze cu tunuri de apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care distrugea totul în cale. Peste 50 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care patru au fost jandarmi.

Click pe fotogalerie pentru a vedea pagubele protestului!

image

Iată pagubele semnificative enumerate de Sorin Oprescu: cinci chioşcuri de ziare, şase semafoare şi 12 magazine au fost vandalizate de manifestanţi. Opt străzi cu pavaj lipsă, 3 sucursale de bănci (Raiffaisen Bank, Millenium Bank şi Bancpost) vandalizate. O maşină a ars complet, iar alte 22 de coşuri de gunoi şi 8 panouri publicitare au fost incendiate. 

Citeşte şi:

VIDEO Cum s-au încheiat protestele. Plecarea ultimului manifestant. Filmul violenţelor din Piaţa Universităţii FOTO

Gigi Becali despre proteste : "Mie mi-e scârbă de protestul ăsta. Nu sunt de părere să luăm apărarea unui arab"

Radiografia protestelor din România. A patra zi de proteste în toată ţara

Cronica protestelor împotriva lui Traian Băsescu. Ziua în care s-a manifestat spontan în toată țara

Protestatarii au ras tot pe Bulevardul Dimitrie Cantemir. Vezi aici bilanţul pagubelor prezentat de Primăria Sectorului 4

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite