Protestatarii au ras tot pe Bulevardul Dimitrie Cantemir. Vezi aici bilanţul pagubelor prezentat de Primăria Sectorului 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care au protestat duminică seară în capitală au provocat o serie de distrugeri şi pe Bulevardul Dimitrie Cantemir din sectorul 4.

Astfel, potrivit unui bilanţ prezentat azi de Primăria Sectorului 4, o parte dintre protestatari au trecut la vandalizarea şi arderea întregului mobilier urban de pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, până în intersecţia acestuia cu Bulevardul Mărăşeşti (zona Budapesta).

VIDEO Cum au văzut ieşenii protestele din weekendul trecut. S-au transformat în regizori pe Youtube

Un număr de 30 de recipiente de colectare a deşeurilor au fost desprinse din suporţii de susţinere, iar zece jardiniere au fost răsturnate şi ulterior incendiate. “Întregul spaţiu verde, plantele perene tip patru anotimpuri şi arborii tineri, recent sădiţi în aliniamentul stradal, au căzut „victime” furiei distructive a unora dintre protestatari, care au ales să îşi  manifeste nemulţumirile în dispreţ total faţă de normele de civism”, arată Primăria Sectorului 4.

Nu au „scăpat” nici popicii metalici de delimitare a benzilor de circulaţie, gardurile metalice care protejau spaţiul verde, acestea, cât şi doi metri liniari de bară metalică inox din jurul fântânii arteziene de la intersecţia Budapesta fiind smulse şi aruncate pe carosabil. Tot pe carosabil a fost împrăştiat şi pământul din jardiniere, materialul dendrologic care era plantat în acestea fiind în totalitatea lui distrus.

Alertat de faptul că participanţii la protest, împinşi de forţele de ordine, se îndreptau către limita administrativ-teritorială a Sectorului 4 şi temându-se că aceştia vor continua să se comporte distructiv, primarul Cristian Popescu-Piedone a convocat de urgenţă în teren toţi factorii responsabili, pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru a proteja ceea ce s-a reuşit a fi amenajat din bugetul local pe raza acestei unităţi administrative a capitalei.

Astfel, edilul a dispus Poliţiei Locale Sector 4 organizarea unei baricade la ieşirea din Pasajul Unirii, în timp ce reprezentanţii societăţii de salubrizare au trecut la degajarea căii rutiere şi la salubrizarea şi igienizarea întregii zone afectate.

„Adresez un apel tuturor celor care doresc să îşi manifeste nemulţumirea protestând în spaţiul public, să o facă într-un mod paşnic, să renunţe la comportamentul violent şi să nu mai vandalizeze! Oameni buni, ceea ce aţi distrus în cursul acestei seri s-a realizat cu multă trudă, din puţinii bani pe care îi avem la bugetul local al sectorului 4! Ele aparţin cetăţenilor plătitori de taxe şi impozite, prin contribuţia lor financiară au fost achiziţionate şi montate. De ele nu se bucură numai locuitorii sectorului 4, ci şi toţi bucureştenii care tranzitează acestă zonă”, a spus Popescu-Piedone. “Ne va lua cel puţin două luni pentru a remedia efectele neplăcute ale actelor de vandalism din această seară, însă, cel mai trist este că, în loc să continuăm amenajarea altor zone din sector, va trebui să investim în refacerea acesteia. De aceea, rog să se dea dovadă de simţ civic şi, în respect faţă de acest oraş, să protejaţi ceea ce am reuşit până acum să amenajăm”, a mai spus primarul sectorului 4.

De asemenea, edilul a dispus ca, în toată această perioadă, echipajele Poliţiei Locale Sector 4 să rămână în alertă şi să patruleze permanent, atât în zona marilor artere de circulaţie, cât şi pe străzile dintre blocuri.

Citeşte şi:

Primăria Sectorului 3 va urmări recuperarea prejudiciilor aduse domeniului public. Vezi aici lista bunurilor care au fost distruse în sectorul 3

UPDATE După proteste, ca după război! Vezi concluziile comandamentului de urgenţă convocat de primarul Capitalei! FOTOGALERIE

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite