Radiografia protestelor din România. A patra zi de proteste în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a patra zi consecutivă de proteste,  mai multe sute de oameni, care îl susţin pe Raed Arafat şi care sunt nemulţumiţi de preşedintele Traian Băsescu, s-au a strâns  în pieţele centrale din marile oraşe. "Adevărul" vă ţine la curent în timp real cu ceea ce se întâmplă la manifestaţiile

Ora 23.00 Proteste şi la Botoşani: Băsescu huiduit de peste 150 de tineri . Aceştia s-au încăierat cu un grup de pensionari care i-au acuzat că sunt manipulaţi politic. Jandarmii au intervenit înainte de a fi înregistrate victime. Protestatarii au scandat ore întregi mesaje anti Băsescu şi au cerut demisia preşedintelui. 

 UPDATE ora 19.00: "PSD, PDL, toţi se trag din PCR!" Ca reacţie la evenimentele din Bucureşti, tot mai mulţi timişoreni se strâng în faţa Operei din centrul oraşului. La această oră, aproximativ 300 de oameni sunt deja acolo, iar mulţimea creşte în continuare. O parte din manifestanţi este reprezentată de suporterii Politehnicii Timişoara, care au decis să se alăture protestului din cauza modului în care jandarmii au gestionat ieri situaţia din capitală, când un bătrân de 68 de ani a fost snopit în bătaie. Fanii alb-violeţi şi-au făcut clară din start opinia despre scena politică, scandând "ole, ole, noi urâm partidele" sau "PSD, PDL, toţi se trag din PCR".

UPDATE, ORA 18.15: Băsescu şi Boc, huiduiţi în această seară la Focşani de 150 de persoane în Piaţa Unirii

În această după-amiază, pentru prima dată de la declanşarea protestelor în ţară, şi la Focşani au ieşit oamenii în stradă pentru a manifesta împotriva actualului regim. citește detalii!

ORA 18.10: Bistriţenii au cerut demisia preşedintelui ţării. Cameraman, agresat la Bistriţa pe motiv că TVR e televiziunea puterii

După ce au stat 20 de minute în faţa clădirii Prefecturii, protestatarii au plecat spre centrul oraşului, înspre sediul PD-L. Bistriţa Printre oamenii care au ieşit în stradă sunt şefi de instituţii (directorul Crucii Roşii Bistriţa) şi politicieni (consilierul judeţean liberal Dorin Popescu), dar şi studenţi. Acum sunt circa 500 de oameni în stradă. citește aici detalii!


ORA 17.55: Protestatarii braşoveni vor să plece spre Bucureşti|

Aproximativ două sute de braşoveni s-au adunat în jurul orei 17.00 în Piaţa Sfatului, la un miting de protest faţă de Guvern şi măsurile de austeritate impuse.citește aici detalii!

20.43 FOTO Proteste tacite împotriva președintelui Traian Băsescu la Suceava

Circa 70 de suceveni s-au adunat în acestă seară, în jurul orei 19.00, în fața Prefecturii Suceava pentru a protesta împotriva Guvernului și a președintelui țării, Traian Băsescu. Dacă sâmbătă seară, oamenii au venit nepregătiți la protest, cu doar un steag, o pancartă și prea puțină vlagă în voce, în această seară numărul "obiectelor" de protest au fost în număr mai mare, însă puterea din voce aceeași. Citește detalii aici!

17:01 Peste 100 de protestatari scandează lozinci antiguvernamentale în centrul Reșiței

Dacă vineri și sâmbătă atmosfera la Reșița a fost liniștită, duminică oamenii au ieșit în centrul orașului, ca să protesteze. Aceștia spun că decizia lor nu are nicio legătură cu demisia lui Raed Arafat. Aceștia pur și simplu s-au săturat să fie umiliți de partidul aflat la guvernare.citește aici detalii!

16:40 VIDEO Sute de băcăuani strigă în stradă: „Încă o revoluţie, singura soluţie!”, „Veniţi cu noi, ca pe 22!” FOTOGALERIE

Protestul este avizat de Primăria Bacău. Solicitarea autorizaţiei a fost semnată oficial de un grup independent de susţinători al lui Raed Arafat. citește aici detalii!

16:02 FOTO&VIDEO Timişorenii s-au strâns la un protest în centrul oraşului. Un "cetăţean turmentat": "Mie îmi place de Băsescu!"

În Piaţa Operei se află acum aproximativ 100 de oameni, care scandează lozinci împotriva preşedintelui şi a conducerii statului. protestatarii au vut parte de un mic "intermezzo" amuzant. Un "cetăţean turmentat" le-a "bruiat" protestul, strigând "Hai Băsescu!" şi spunând că lui îi place de actualul preşedinte şi că nu îl vrea schimbat. Anti-protestatarul în stare de ebrietate a fost calmat cu greu de jandarmii aflaţi la faţa locului. Pe reţelele de socializare, timişorenii sunt din nou să-şi strige nemulţumirile în centrul oraşului, un nou motiv de nemulţumire fiind modul în care forţele de ordine au gestionat protestele de la Bucureşti, unde un bătrân de 68 de ani a fost bătut de jandarmi. Urmăreşte AICI evoluţia evenimentelor de la Timişoara, cu FOTO şi VIDEO!

CITIŢI MAI MULT AICI: Mitingul anti-Băsescu de la Iaşi a fost acaparat de politicieni. Protestatarii au plecat spre Prefectură

Protestele au început la prima oră la Iaşi, unde dis-de dimineaţă mai mulţi ieşeni cu fluiere, steaguri şi pancarte s-au adunat în Piaţa Unirii din centrul oraşului. În acelaşi timp, în faţa Palatului Culturii, tinerii liberali au venit să protesteze împotriva desfiinţării SMURD. La orele prânzului, cei peste 200 de manifestanţi au renunţat la protestul din faţa Prefecturii Iaşi şi s-au  îndreaptat din spre Piaţa Unirii. Pe traseu, protestatarii s-au oprit din nou în faţa sediului PDL Iaşi şi au strigat „Demisia!“ şi „Jos Băsescu!“.CITIŢI MAI MULT AICI!

Relu Fenechiu, şeful liberalilor ieşeni, la mitingul anti-Băsescu de la Iaşi

image

La Târgovişte, oamenii au ieşit în stradă mai mult pentru a protesta împotriva preşedintelui Traian Băsescu decât pentru a-l susţine pe doctorul Raed Arafat. Până acum manifestările nu au degenerat în violenţă, chiar dacă oamenii au fost îndârjiţi. Aseară, chiar au simulat o slujbă de înmormântare a preşedintelui ţării. Ca să fie convingători, au adus de acasă colivă şi lumânări. Lozincile scandate au fost destul de dure la adresa lui Traian Băsescu - "Ieşi afară, javră ordinară"; "Demisia, demisia" etc.

CITIŢI AICI MAI MULTE DETALII DE LA MANIFESTAŢIILE DE LA TÂRGOVIŞTE

image

La Piteşti, protestul programat pentru ora 18.00, a început în piaţa centrală, din faţa Prefecturii Argeş. Sute de participanţi scandează lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui ţării. Printre protestatari se află membri ai galeriei FC Argeş, politicieni, dar şi tineri, pensionari şi revoluţionari.

CITIŢI CUM SE DESFĂŞOARĂ PROTESTUL DE LA PITEŞTI ŞI VEDEŢI GALERIE FOTO!

La Cluj, aproape o sută de clujeni de toate vârstele au ieşit şi azi din case, pentru a treia oară, ca să protesteze, prin lozinci, împotriva a ceea ce se întâmplă în ţară. Ei sunt nemulţumiţi de ultimele discursuri ale preşedintelui Traian Băsescu şi de faptul că în ţară lucrurile nu merg spre bine.

„Nu vedeţi că toate instituţiile statului sunt sub nivelul prostiei şi analfabetismului. De ce vrea Băsescu să distrugă SMURD-ul? E un sistem care şi-a dovedit eficienţa. Nu e corect!", afirmă Tiberiu Kovacs, avocat.

CITIŢI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE PROTESTATARII DE LA CLUJ

VIDEO Protestatar clujean, student la 61 de ani: „Eşti român? Ieşi afară! Nu sta în casă, acolo doar frigul te aşteaptă!"

VIDEO La Cluj, protestele s-au încheiat, fără incidente, în jurul orei 20.00

image

La Ploieşti, are loc un al doilea miting de protest pro-Raed Arafat, care a fost inițiat pe rețelele de socializare din Ploiești. Acțiunea este programată de la orele 17.00, tot în centrul orașului. Înainte de acest miting, în jurul orei 14.00, mai mulți pensionari din oraș s-au strâns în fața Palatului Administrativ, într-o acțiune similară celei de sâmbătă. CITIŢI AICI MAI MULTE AMĂNUNTE: Protest spontan la Ploiești, al doilea din ultimele 24 de ore. Se pregătește și al treilea miting

image

La Alba Iulia, mitingul pro- Arafat de la Alba Iuliaa fost declanşat, ca şi în celelalte oraşe din ţară, pe reţelele de socializare. Numai că, în loc să fie de solidaritate cu fondatorul SMURD, cele mai multe lozinci care s-au auzit au fost anti-Băsescu şi anti-Guvern. Deşi era de aşteptat ca la mitingul pentru susţinerea lui Raed Arafat să participe tineri, utilizatori ai reţelelor de socializare, la proteste au venit în general persoane în vârstă.

CITIŢI ŞI Mitingul pro-Arafat de la Alba Iulia s-a transformat în protest anti-Băsescu

image

La Brăila , mitingul se desfăţoară începând cu ora  15.00 este în faţa Palatului Administrativ. Cel care a iniţiat această acţiune, Marian Covache, este nimeni altul decât preşedintele Asociaţiilor de Locatari şi preşedintele uneia dintre asociaţiile revoluţionarilor brăileni.

La Timişoara, protestatarii au avut parte de un mic "intermezzo" amuzant. Un "cetăţean turmentat" le-a "bruiat" protestul, strigând "Hai Băsescu!" şi spunând că lui îi place de actualul preşedinte şi că nu îl vrea schimbat. Anti-protestatarul în stare de ebrietate a fost calmat cu greu de jandarmii aflaţi la faţa locului. "Jos Băsescu!", "Jos hoţii!", "Ultima soluţie, înc-o revoluţie" sau "Javră ordinară, ieşi afar' din ţară" sunt scandările preferate de bănăţenii care au ieşit duminică după-amiaza în centrul Timişoarei. Protestul de astăzi se anunţă a fi unul cu o amploare mai mare, pentru că sâmbătă seara doar aproximativ 100 de oameni s-au strâns în Piaţa Operei.

image

La Craiova, Oamenii au venit în Piaţa Prefecturii deşi mitingul este unul neautorizat, asociaţia „Speranţă pentru animale" renunţând ieri să mai organizeze vreun eveniment. Jandarmeria a estimat numărul persoanelor strânse în centrul Băniei la aproximativ 150.

CITIŢI AICI DESPRE MANIFESTAŢIA DE LA CRAIOVA: Protest în centrul Craiovei. Aproximativ 150 de persoane strigă lozinci anti-Băsescu şi Boc

La Târgu Jiu, aproximativ 30 de persoane, pensionari și tineri, s-au strâns ieri în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu pentru a-și manifesta nemulțumirea față de președintele Traian Băsescu.

Protestatarii au stat în grupuri răzlețe pentru a nu putea fi acuzați de Jandarmerie că participă la un miting neautorizat. În Piața Prefecturii nu a fost prezent niciun reprezentant al poliției sau jandarmeriei. VEDEŢI AICI CE SE ÎNTÂMPLĂ LA TÂRGU JIU

image

La Galaţi, pentru că, la fel ca aseară, nu au avut autorizaţie de protest, câţiva gălăţeni supăraţi pe regimul Băsescu au vrut să fie în pas cu trendul manifestărilor din ţară şi s-au întâlnit astăzi la Prefectură şi la Casa de Cultură pentru a-şi striga nemulţumurile.

VEZI AICI DESPRE MANIFESTAŢIA DE LA GALAŢI

image

La Slobozia, astăzi a fost a doua zi în care piaţeta din faţa Prefecturii Ialomiţa a fost luată cu asalt de protestatari. Oamenii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi au criticat dur noua lege a sănătăţii.

VEZI AICI PROTESTUL DIN INIMA BĂRĂGANULUI

La Constanţa, Un mesaj prin care constănţenii sunt chemaţi la un miting pentru susţinerea medicului Raed Arafat a început să circule pe reţeaua de socializare Facebook. Manifestarea urmează să aibă loc sâmbătă, 14 ianuarie 2012, la ora 14.00, pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa.

CITIŢI ŞI Manifestare pentru susţinerea lui Raed Arafat, la Constanţa: „A venit momentul să ne salvăm unii pe alţii!"

La Arad, Pe rețelele de socializare se anunță că miercuri, în data de 18 ianuarie, începând cu ora 18.00, arădenii vor ieși în fața Primăriei pentru a protesta împotriva desființării SMURD-ului. Totul se va face legal și asta pentru că actele au fost deja depuse la Primărie.

CITIŢI ŞI Arădenii se pregătesc să protesteze. Mitting-ul se anunță a fi pașnic și legal

image

La Satu Mare, peste 100 de oameni protestează în stradă. O mașină a Jandarmeriei supraveghează zona demonstrației. O patrulă a Poliției locale a fost de asemenea mobilizată să supravegheze zona. Evenimentele decurg pașnic, iar până la ora 16.15, protestul a fost unul silențios, fără scandări. Alin Pop, (25 de ani), unul dintre demonstanți, a afirmat că a ieșit în stradă pentru a-și manifesta solidaritatea cu protestatarii din întreaga țară. CITIŢI ŞI Peste 100 de oameni protestează în stradă

La Craiova, oamenii au venit în Piaţa Prefecturii deşi mitingul este unul neautorizat, asociaţia „Speranţă pentru animale" renunţând ieri să mai organizeze vreun eveniment. Jandarmeria a estimat numărul persoanelor strânse în centrul Băniei la aproximativ 150.

VIDEO Protest în centrul Craiovei. Peste 300 de persoane strigă lozinci anti-Băsescu şi Boc

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite