Bucureşti: Sergiu Băhăian regiza şi crime şi piese de teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei luni în urmă, periculosul mafiot bucureştean s-a apucat de teatru. “Creierul” grupării acuzată că a ucis patru oameni îngropându-i de vii sau înecându-i încerca din răsputeri să se facă remarcat ca regizor

Nu rata: Buzău: Băhăian îşi fulgera cu privirea interlocutorii

EXCLUSIV Povestea timişoreanului care a ajuns ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

UPDATE, ORA 18.39:
EXCLUSIV: Una dintre victimele execuţilor în stil mafiot era un boschetar,  făcut director de firmă peste noapte şi apoi ucis cu sadism

UPDATE 16.50:
Detalii şocante despre victimele execuţiilor în stil mafiot: director din Hunedoara dispărut în mod bizar

Sergiu Băhăian, bucureşteanul de 47 de ani bănuit că a regizat, cu o cruzime rară, uciderea a patru oameni, era regizor şi în viaţa reală. În ciuda trecutului său pătat – este fostul patron al firmei Sabina Product, care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România, în 1995, când a păcălit peste 7.000 de oameni - Băhăian şi-a făcut loc, în ultimul an, în lumea artistică din Capitală. Ca regizor. Avea, de altfel, studii în domeniu. Reprezenta o firmă de impresariat artistic, Excessive Art Management şi reuşise să adune o echipă de artişti tineri, cu care a pregătit, în octombrie şi noiembrie 2009, un spectacol de teatru, fotografie şi design vestimentar, numit „De amorul artei”.

Ce spun actorii despre “Regizorul morţii”

Vestea că “Sergiu, regizorul” ar fi capul reţelei de criminali care au îngropat de vii oameni i-a şocat pe artiştii cu care a colaborat. “Era enigmatic, clar! Nu ştia nimeni ce e cu el, ce planuri concrete are, iar dacă îl întrebam de ce e trist, ne spunea că e îndrăgostit”, ne-a povestit Sabrina Iaschevici. Nimic din comportamentul lui nu trăda, însă, cruzimea lui. “Când o scenă ieşea bine sau când se entuziasma avea o vorbă a lui: “Vrei să-ţi spun un secret?! Asta-i socoteala!”. O spunea des şi descopăr acum că chiar avea un secret!”, şi-a mai amintit, cutremurată, tânăra actriţă.

Toţi artiştii ştiau de ţepele de la Sabina Product

Ionuţ Vişan, colegul ei, l-a descris pe Băhăian drept un individ dubios. Ştiau cu toţii de ţepele de la Sabina Product, dar au continuat colaborarea cu afaceristul. Cât despre calităţile lui de regizor, actorii ne-au spus că era slab. “Nu ştia să se impună, nu avea experienţă. Era mai mult un spectator căruia îi plăcea să se uite”, ne-a spus Ionuţ. Cunoscutul actor Silviu Biriş l-a cunoscut pe Băhăian tot în noiembrie, la repetiţii. „O prietenă mi-a spus despre acest proiect şi m-a convins, eu trebuia să fiu amfitrion. Pe Sergiu l-am văzut de două ori şi încă de la început mi s-a părut ceva suspect cu el. Era un tip tăcut, însă inteligent. Din câte mi-a povestit chiar el, suferea din dragoste. Sunt încă şocat să aflu despre aceste crime, e incredibil să aflu că un om ca el, e un tip scund, slăbuţ, a fost capabil de aşa ceva”, ne-a spus Silviu Biriş.

Complicii lui Băhăian, arestaţi

Doi dintre complicii lui lui Sergiu Băhăian, Adrian Grigoraş şi Valentin Şlepac, au fost arestaţi preventiv pentru 25 de zile, azi-noapte, decizia fiind luată de magistraţii constănţeni. Reţinut prin ordonanţă de 24 de ore, Băhăian va fi dus, la rândul său în faţa instanţei, cu mandat de arestare preventivă.
În acelaşi timp, surse judiciare susţin că poliţia a declanşat o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil ca decesul a două dintre victimele grupării lui Băhăian să fie declarat iniţial ca fiind accidental, iar după deshumare să se constate că moartea lor a fost violentă. Este cazul lui Lucian Cernat, pescuit în 2007 din yona podului Cernavodă, şi al lui Emilian Leonte, descoperit în Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Suferea după fosta lui iubită

Sergiu Băhăian încerca să-şi creeze o imagine de om paşnic pe internet. Era un membru activ al reţelei de socializare Facebook, unde reuşise să adune peste 1.600 de prieteni. Tania Budi, Mihai Trăistariu, Anda Adam sau chiar senatoarea Anca Boagiu sunt doar câteva dintre personalităţile publice care apar pe lista lui de prieteni virtuali.
Necăsătorit, bărbatul în vârstă de 47 de ani, avea conturi şi pe site-urile matrimoniale. Pe www.elmaz.ro, Băhăian se caracteriza drept „simpatic, destul de interesant, iubitor şi sigur aş dărui mult celei care m-ar iubi”. În plus, el se arăta interesat de relaţiile de lungă durată, „cu scop de căsătorie”.
În realitate, potrivit unor cunoscuţi de-ai săi contactaţi de „Adevărul de seară”, el suferea încă după fosta iubită, Cati, de profesie fotomodel, alături de care apare în mai multe fotografii postate pe contul său de pe Facebook.
Interesant este că Sergiu Băhăian era foarte activ pe internet. De exemplu, ultima sa logare înregistrată pe site-ul www.elmaz.ro a avut loc în noaptea de 11 ianuarie, la ora 23.56, exact în aceeaşi zi în care, la Constanţa, a fost descoperit cadavrul ultimului bărbat despre care anchetatorii susţin că Băhăian i-ar fi ordonat moartea.

“Credeţi alături de mine în arta de mâine. Fiţi martori la schimbarea pe care o propunem pe scena artei din România. Consumul excesiv de artă nu dăunează sănătăţii”
Sergiu Băhăian, regizor/mafiot

CITEŞTE DESPRE CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII

Executat în stil mafiot pentru ţigări şi ciocolată

Cele mai sinistre şi ciudate crime din Banat

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite