Doi dintre bebeluşii arşi la Maternitatea Giuleşti sunt în continuare intubaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bebeluşi internaţi în Spitalul "Grigore Alexandrescu" după incendiul de la Maternitatea Giuleşti sunt în continuare intubaţi şi respiră cu ajutorul aparatelor, prognosticul fiind rezervat pentru toţi cei şapte nou-născuţi.

Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu“ din Capitală, profesor doctor Dan Enescu, spune că cei şapte bebeluşi nu manifestă modificări în starea lor de sănătate, aceasta fiind staţionară. El a precizat că cele mai mari probleme în cazul micuţilor sunt ridicate de faptul că unii dintre ei au arsuri profunde şi că ei sunt copii născuţi prematur.

Citeste aici un comentariu pe tema situatiei sistemului sanitar din România. "Sa plece si Arafatu'?", se întreaba Eugen Chelemen

image

Medicii israelieni au ajuns la „Grigore Alexandrescu“ unde sunt internaţi bebeluşii arşi

Cei şapte bebeluşi arşi la Maternitatea Giuleşti au fost botezaţi

Explozia de la Maternitatea Giuleşti: "Cea mai modernă secţie" nu avea detector de incendiu

Specialiştii spun că tragedia de la Maternitatea Giuleşti s-ar putea repeta

Pompierii militari au descins la Maternitatea din Oradea pentru controale

Tatăl unuia dintre bebeluşii morţi: "Să fie pârjoliţi şi ei ca micuţul meu"

Andrei Dragomirescu, tatăl unuia dintre bebeluşii care au murit în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti, a declarat că îşi doreşte ca cei responsabili pentru situaţia în care a ajuns copilul său "să fie pârjoliţi şi ei" cum a fost şi micuţul lui, relatează Mediafax.

Bărbatul a explicat că îi este foarte greu să vorbească şi că a sperat până în ultima clipă că micuţul lui va fi salvat.

Dragomirescu a mai spus că vrea să se facă dreptate şi cei care sunt vinovaţi să simtă şi ei arsurile pe care le-a simţit copilul lui.

Bărbatul a declarat că nu i-a plătit pe doctorii de la Maternitatea Giuleşti, în schimb ar fi plătit asistentele şi personalul auxiliar ori de câte ori dorea ca el sau rudele sale să-l vadă pe micuţ. Acesta a adăugat că a fost nevoit să vină "de acasă" chiar şi cu ustensile medicale, precum branule sau alte obiecte medicale.

Andrei Dragomirescu a mai spus că se simte descumpănit şi că nu mai are încredere în sistemul medical din România.

Părinţii unui bebeluş ars la Maternitarea Giuleşti, anunţaţi eronat că acesta a murit

Mamele îşi vizitează copii

Potrivit managerului Spitalului "Grigore Alexandrescu", mămicile au început să vină să-şi vadă copiii, dar ele pot rămâne puţin timp lângă micuţi, întrucât sunt în secţii de terapie intensivă unde accesul este limitat. Bebeluşii au fost identificaţi şi cu ajutorul asistentelor de la Maternitatea Giuleşti.

„Doi dintre ei au arsuri profunde, sunt intubaţi şi respiră cu ajutorul aparatelor. Prognosticul este rezervat însă pentru toţi cei şapte micuţi, întrucât toţi sunt prematuri, având greutate mică, mult sub cea normală“, a mai spus Enescu.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii, iar decesul celui de-al patrulea a fost anunţat marţi dimineaţă, de către reprezentanţii Spitalului "Grigore Alexandrescu", unde acesta a fost dus după incendiu, împreună cu alţi şapte bebeluşi aflaţi în salonul de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti atunci când s-a produs explozia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite