BAC 2010: Iată ce au primit elevii la matematică şi la istorie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

217.227 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 22.467 din Capitală, au susţinut proba profilului la Bacalaureat, adică istorie pentru profilul uman şi matematică pentru profilul real.

Bac 2010: Rezolvarea subiectelor de la proba de Matematică/ Baremul la Istorie 

VEZI AICI SUBIECTELE DE LA MATEMATICĂ ŞI DE LA ISTORIE!

1. Rezolvarea subiectelor pentru M1 (matematică-informatică)
2. Rezolvarea subiectelor pentru M1 (matematică-informatică)

Rezolvarea subiectelor la istorie

UPDATE, ora 12.20

La profilul M1, adica matematică –informatică, potrivit primilor elevi care au ieşit din examen, cerinţele au fost:

 -un exerciţiu din numere complexe
 -sisteme de matrice
-funcţii şi limite de la capitolul „şiruri integrale”

 Vom reveni cu textul integral al subiectelor şi cu rezolvările lor.

Bac 2010: La Galaţi, inspectorul Doru, umblă cu detectoru'!

Lupta împotriva copiuţelor la Bacalaureat a început cu pungi de plastic

UPDATE, ora 12.00

Primii elevi care au ieşit din examenul de istorie de la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Capitală ne-au spus că subiectele primite astăzi la istorie au fost următoarele:

1)Revoluţia de la 1848.
S-au primit două fragmente de text care se refreau la acest eveniment. Elevii au avut de răspuns, pe baza lor, la mai multe cerinţe, printre altele, să numească programul politic din Ţara Românească şi să precizeze acţiunea prin care România a pus Europa în faţa faptului împlinit (acela că l-au adus pe rege în ţară). Toate răspunsurile se regăseau în fragmentele respective de text.

2)Teoriile totalitare şi democraţia.
Subiectul pornea de la două citate de text, unul din „Dictatori nemiloşi” şi celălalt din „Mussolini şi fascismul”. Pe baza acestora, elevii au avut de scris sloganurile mişcării totalitare, codurile de lege la care făceau referire dictatorii, să emită un punct de vedere referitor la practicile fasciste şi să explice care era relaţia dintre puterea executivă şi cea legislativă a acelei vremi.

 3)Despre diplomaţie şi conflicte în Evul mediu.
(un eseu de două pagini).

Mai citiţi şi:

BAC 2010: Mulţi elevi se plâng de subiectul al III-lea, caracterizarea lui Harap Alb

Bac-ul de fiţe costă 40.000 de euro

Constanța: Bacul continuă cu probele grele - matematică sau istorie

Galaţi: Fiţuicile şi telefoanele mobile fac 14 victime la Bac

Comisia Naţională de Bacalaureat a extras la ora 8.00 variantele de subiect, din cele 10 pe care le-a pregătit, pentru proba scrisă la limba şi literatura română. Acestea vor fi făcute publice abia după ora 14.30, împreună cu baremele de corectare.

Toţi cei 200 de elevi de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ din Capitală, liceul unde se studiază intensiv matematica şi informatica, au susţinut Bacalaureatul la matematică. Deşi ploua torenţial, tinerii s-au adunat în curtea instituţiei încă de la ora 7.00. „Nu am prea mari emoţii. O să fac tot posibilul să iau nota maximă. M-am pregătit şi în particular pentru acest examen. Oricum dacă eşti elev la Vianu reuşeşti să iei un 8 la examen şi dacă nu faci meditaţii“, a spus Vlad Ploeşteanu, înainte de a intra în sala de examen. Tot la „Vianu“ susţin examenul de Bacalaureat la istorie şi elevii de la Liceul de Muzică „George Enescu“ din Capitală. „Mi-e teamă! Sper să-mi pice comunismul şi să reuşesc să iau peste nota 7 “, a spus o absolventă a liceului de muzică.

Profesorul Dumitrescu şi alţi profesori de matematică ne vor ajuta astăzi să rezolvăm subiectele de Bac, pentru ca fiecare dintre cititorii noştri să poată verifica ce a făcut la examen. Rezolvările le puteţi găsi în această după-amiază pe site-ul adevarul.ro.

Bac 2010: La Galaţi, inspectorul Doru, umblă cu detectoru'!

Acesta este cel de-al treilea examen scris după limba română, respectiv limba maternă pentru minorităţile naţionale. Bacalaureatul va continua poimâine cu proba scrisă din specializare, adică la fizică, chimie, biologie sau informatică, pentru profilul real, şi la geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie, pentru uman.

Constanţa: Un profesor i-a cerut unei eleve bani şi favoruri sexuale pentru a o scăpa de corigenţă

Absolvenţii de liceu vor afla rezultatele la Bacalaureat duminică, 4 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale se va face până la data de 8 iulie.

Pentru promovarea examenului este nevoie ca participanţii să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi media generală de minimum 6. Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc toate condiţiile menţionate sunt declaraţi respinşi. Media generală 5,99 va fi rotunjită la 6.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite