Bac 2010: La Galaţi, inspectorul Doru umblă cu detectoru'!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă şi-a luat astăzi detectorul de telefoane mobile şi a plecat la Tecuci în căutarea celor care vor să fraudeze Bacalaureatul.

După ce luni a luat la picior mai multe licee din Galaţi, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Galaţi, Doruleţ Resmeriţă a ales ieri Tecuciul în periplul lui în căutarea de „infractori" la Bac.

„Mi-am luat din banii mei un mic detector de unde radio. O «chinezărie» ieftină, de 50 de euro, dar care-şi face treaba de minune. O folosesc cu succes la mine la universitate, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi sper să-şi facă treaba şi în periplul acesta al meu pe la Bac", spune inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă.

Mai mult decât atât, acelaşi inspector general se poate lăuda că are mai multe detectoare de telefoane mobile pe care le-a dat pe mâna profesorilor, care, la rândul lor fac controale inopinate în sălile de curs.

„Nu vă spunem acum câte astfel de detectoare avem şi nici pe unde le-am repartizat, dar vă asigurăm că nu doar domnul inspector general umblă cu astfel de detectoare. Sunt tot ale dumnealui, dar le-a dat altor profesori", spune inspectorul şcolar adjunct, Laura Marin.

Deşi şi-a pus la treabă detectorul prin mai multe săli de examen din centrele gălăţene, şeful ISJ nu a prins încă niciun „infractor"! Nici la proba de luni - cea de limba şi literatura română - nici la cea de ieri de la matematică sau istorie. Au făcut-o însă ceilalţi profesori supraveghetori, care au scos luni din examen nu mai puţin de 14 absolvenţi de liceu care au încercat să fenteze regulamentul de concurs.

Astăzi, au părăsit examenul pe uşa din dos alţi trei absolvenţi de liceu, doi dintre ei prinşi chiar cu ajutorul acestor detectoare, iar cel de-al treilea cu fiţuici.

„Faţă de prima zi a examenului scris avem mai puţini eliminaţi, ceea ce scoate în evidenţă faptul că tinerii au înţeles care sunt regulile de la Bac. Bine, acum să ştiţi că nu putem să-i prindem chiar pe toţi, dar măcar să ştie că nu-i iertăm dacă-i prindem", mai spune Laura Marin.

După ce ieri, la Galaţi au trecut prin focurile celei de-a doua probe scrise de la Bac aproximativ 5.400 de elevi, candidaţii sunt aşteptaţi mâine la ultima probă a Bacalaureatului, candidaţii având de susţinut proba scrisă la disciplina la alegere, aceasta putând fi geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie, sociologie, filozofie, fizică, chimie, biologie şi informatică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite