Galaţi: Fiţuicile şi telefoanele mobile fac 14 victime la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 14 elevi au fost eliminaţi astăzi de la prima probă scrisă a Bacalaureatului

Patru dintre absolvenţii de liceu au fost eleiminaţi pentru că nu au respectat regulamentele care spun că telefoanele mobile sunt interzise în sălile de concurs, iar ceilalţi 10 au fost prinşi copiind.

Lupta împotriva copiuţelor la Bacalaureat a început cu pungi de plastic
Constanţa: Elevi prinşi copiind la bacalaureat

„Nouă dintre ei au fost prinşi cu fiţuici clasice, ascunse pe sub bancă sau prin băncile şcolii, şi unul era plin de fire şi firişoare cuplate la un telefon mobil. Toţi au fost eliminaţi şi, din păcate, au ratat complet Bacalaureatul din acest an", spune inspectorul general adjunct Laura Marin.

Chiar dacă au încercat să înduplece comisiile de supraveghere să-i ierte, profesorii nu au făcut nicio concesie. „Aici litera legii este şi spiritul legii. Le-am spus de la înecput că nu-i iertăm", mai spune Laura Marin.

„Recolta" cea mai mare de tineri care au încercat să copieze a fost de trei într-un singur liceul. „Nu vă vom spune numele liceului pentru a nu pune într-un con de umbră instituţia de învăţământ. Trebuie să ştiţi că nu liceul este de vină, ci elevul, mai ales că la un centru de examinare vin absolvenţi de liceu din mai multe grupuri şcolare", a ţinut să precizeze inspectorul şcolar adjunct.

Organizatorii le recomandă liceenilor pe viitor să renunţe la telefoanele mobile pe perioada examenului scris. Dacă au nevoie neaparat de un telefon mobil înaintea examenului, liceeni sunt sfătuiţi să şi le lase în pungile speciale din fiecare şcoală. Aici, telefoanele sunt etichetate în siguranţă şi sunt restituite doar pe baza buletinului de identitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite