Bac 2010: Mulţi elevi s-au plâns de subiectul al III-lea, caracterizarea personajului din basmul cult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu au primit la proba de română a examenului de Bacalaureat caracterizarea unui personaj dintr-un basm cult. Basmul lui Ion Creangă, „Harap Alb“, le-a dat bătăi de cap multor tineri, pentru că la proba scrisă de română primesc note, nu calificative.

Mai citiţi şi:

Galaţi: Fiţuicile şi telefoanele mobile fac 14 victime la Bac

Bac-ul la info e floare la ureche

Trist: Fratele eroului mort în Afganistan a dat Bac-ul apoi a mers la înmormântare

Incident: Un elev din Brăila a fost eliminat din examenul de bacalaureat pentru că a copiat

Constanţa: Elevi prinşi copiind la bacalaureat

Bacău: 2.000 de lei, şpaga pentru comisia de la Bac.Mascații au ținut 300 de elevi captivi în școala de la Podu Turcului timp de trei ore

Comentarea unui text la prima vedere al lui Vasile Alecsandri, caracterizarea personajului principal din basmul cult şi argumentarea despre ce înseamnă să faci o faptă bună au fost subiectele care au ţinut astăzi cu sufletul la gură peste 22.467 de absolvenţi de liceu din Capitală.
„Sunt norocos. Am picat pe subiect, dar tot a fost greu. Cel mai bine ştiam basmul cult, aşa că mă bazez pe nota 6“, a spus Andrei, care tocmai ieşise din examenul  susţinut la  „Jean Monnet“.

Potrivit liderului Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti, Albert Craiu, mulţi elevi nu se aşteptau să primească la subiectul al III-lea al probei de română basmul cult. „Tot basmul a picat şi la examenul de capacitate de la terminarea clasei a VIII-a, aşa că unii elevi nu au mai învăţat acelaşi subiect“, a spus Albert Craiu, care a susţinut şi el astăzi Bacalaureatul.

Emoţiile la Liceul Teoretic „Jean Monnet“ din Capitală au început încă de la ora 7.00, când în curtea instituţiei s-au adunat pe lângă absolvenţii şcolii, şi cei de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza“ din Capitală şi de la Grupul Şcolar „Dimitrie Paciurea“,  care susţin aici examenele scrise.

„Examen cu miză mare“
„Avem cu adevărat emoţii la această probă, pentru că acum vin profesori din afară cu care nu suntem obişnuiţi. De asemenea, nu se mai obţin calificative ca la probele de competenţe, ci note. Miza este mare, pentru că la multe facultăţi contează şi media de la Bac“, a spus Ciprian Ghica, absolvent de  „Jean Monnet“.  Şi Sânziana Cristache de la Grupul Şcolar „Dimitrie Paciurea“ a avut emoţii mari la examenul de astăzi.  „La oral e altceva. Mai vorbeşti, mai tragi un zâmbet. Dacă te panichezi, te mai ajută profesorul. La scris trebuie să ai grijă să nu faci greşeli de ortografie“, a spus tânăra, în timp ce repeta de zor.

Cheta pentru profesori, anunţată prin linia verde
Examenul scris la limba română i-a ţinut cu sufletul la gură şi pe părinţi, care şi-au aşteptat copiii până după ora 12.00. „Sper să treacă cu bine peste acest hop important din viaţă. Vrea să meargă la ASE, să devină economist. Acolo contează media de la Bacalaureat“, a spus o mamă care aştepta în faţa liceului.

Elevii şi părinţii acestora pot sesiza eventualele nereguli referitoare la organizarea şi derularea examenului de Bacalaureat, inclusiv strângerea de bani pentru profesori, la linia gratuită Tel Verde 0800801100. Linia de telefon va fi disponibilă pe toată durata desfăşurării examenului, în intervalul orar 9.00-19.00.

Primul Bac fără Sport
Anul acesta, absolvenţii de liceu susţin în premieră doar trei probe scrise. Pentru prima dată în ultimii zece ani, absolvenţii de liceu nu mai susţin proba la alegere de Educaţie Fizică, pentru că disciplina opusă specializării studiate a fost scoasă din programă.

Mâine, absolvenţii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine examenul la limba maternă. La 30 iunie şi la 2 iulie se vor desfăşura proba obligatorie a profilului, adică  matematică sau istorie, şi proba la alegere din specializare, adică la fizică, chimie, biologie sau informatică, pentru profilul real, şi la geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie, pentru uman.

Rezultatele vor fi afişate duminică, 4 iulie. Constestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00. Afişarea rezultatelor finale se va face la 8 iulie.

Mai citiţi:

Campioni la fotbal, sunt premianţi la clasă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite