Fratele eroului mort în Afganistan a dat Bac-ul apoi a mers la înmormântare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Ciobotaru, fratele locotenentului post-mortem Dan Ciobotaru, care a murit pe frontul din Afganistan, a susţinut în această dimineaţă proba scrisă la Limba şi Literatura Română a Bacalaureatului, după care a plecat în grabă la înmormântarea fratelui său.

Tot satul s-a strâns la înmormântarea eroului care a murit în Afganistan

Inspectoratul Şcolar pregătise deja o solicitare către minister pentru proba de rezervă, însă spre surprinderea profesorilor, Adrian s-a prezentat la examen înainte de ora 9.00, anulând astfel demersul inspectorilor. „Ştiam de drama acestui copil de la Grupul Şcolar Neniţescu şi ne gândeam că o să întârzie, din cauza înmormântării. În cele din urmă nu s-a apelat la subiectul de rezervă, fiindcă elevul a fost punctual”, a declarat Florina Stoian, inspector şcolar general.

Potrivit membrilor din comisia de la centrul de examen din Grupul Şcolar Costin Neniţescu, Adrian Ciobotaru a avut un comportament normal pe durata examenului. „Chiar ne-a surprins plăcut când l-am văzut intrând pe uşa clasei. Am vorbit cu el şi mi-a zis că poate susţine proba. Deşi putea să iasă după o oră şi jumătate din examen, el a plecat după două ore, şi nu printre primii. Ce a fost în sufletul lui, însă, numai el ştie”, ne-a declarat profesorul Vasile Dănilă, preşedintele comisiei din Neniţescu.

Adrian Ciobotaru a fost aşteptat la poarta şcolii de un autoturism pus la dispoziţie de Ministerul Apărării, care l-a preluat şi dus în grabă în satul Pinu, aflat la peste 60 de kilometri distanţă de municipiul Buzău, unde la ora 13.00 avea să înceapă înmormântara fratelui său, Dan.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite