Bacău: 2.000 de lei, şpaga pentru comisia de la Bac.Mascații au ținut 300 de elevi captivi în școala de la Podu Turcului timp de trei ore (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de absolvenţi de clasa a XII-a care au dat prima probă scrisă de la Bacaluareat au fost ținuți cu mascaţii în Liceul „Alexandru Vlahuţă" din Podu Turcului de la prânz.

Botoşani: (UPDATE) Bacalaureat penal: Profesori universitari şi inspectori şcolari sunt cercetaţi acum pentru luare de mită şi corupţie!

UPDATE ORA 17.08 În școală au mai rămas zece elevi pentru audieri și se pare că ancheta se va extinde la nivelul Inspectoratului Județean Școlar Bacău. Inspectorul general Adrian Fuioagă se ține departe de scandal. ”Azi nu am răspuns nici măcar la telefon pentru că am fata în examenul de Bacalaureat. Am auzit că sunt probleme la Podu Turcului. Aștept rezultatele anchetei DNA și să aflăm mai multe date. Am trimis deja un inspector la fața locului”, a declarat el.

MAI CITIȚI

Mascații le-au pus ”bețe-n roate” ziariștilor din curtea DNA

Bacău: Fusta mamei și traista din Italia, ”ingredientele” reușitei la Bac

Iaşi: Cinci candidaţi au fost eliminaţi astăzi de la Bac

UPDATE ORA 16.20 Procurorii au confirmat începerea anchetei dar vor oferi mai multe detalii la momenul finalizării ei.

UPDATE ORA 16.10 Elevii Școlii ”Alexandru Vlahuță” au fost scoși din clase. Ei afirmă că au stat trei ore singuri pentru că profesorii supraveghetori au fost chemați la audieri. ”Pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic. Mai venea câte un supravhetor câteva minute apoi pleca. A venit un bărbat înbrăcat civil, cred că era anchetator, și ne-a spus să stăm cuminți că e o problemă”, a declarat Ioana Popa, elevă.

UPDATE ORA 16.00 Anchetatorii au percheziționat vila directorului Dumitru Țopa și farmacia fiicei secretarei școlii.

UPDATE ORA 15.30 Profesorul supraveghetor spune că a încercat să plece acasă. "După ce copiii au predat tezele la comisie, noi am vrut să plecăm acasă. Imediat ne-am urcat în microbuz. Șoferul ne-a spus însă că nu se poate părăsi curtea școlii pentru că sunt mascați peste tot", a declarat David Spiridon, profesor supraveghetor.

Procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie, însoţiţi de mascaţi, au luat cu asalt liceul din Podu Turcului, luni la prânz.

Citeşte şi:

Iaşi: Bursa cotizaţiilor la protocolul de la Bac
Constanţa: Elevi prinşi copiind la bacalaureat

Oamenii legii au încercuit instituţia de învăţământ în urma unui denunţ făcut de un elev de la seral, care a oferit şpagă 2.000 de lei comisiei de supraveghere de la Bac. Surse din rândul anchetatorilor spun că banii erau marcaţi cu cuvântul „mită".

De la ora 12.10 niciunul dintre candidaţii la Bac nu a părăsit liceul, iar zeci de părinţi s-au adunat deja în curtea unităţii de învăţământ, însă nimeni nu le spune nimic.

„Băiatul meu suferă de diabet şi vreau să-i dau nişte apă. Au ce au cu comisia, dar de ce ţin copiii arestaţi", s-a revoltat Vasile Darie, unul din zecile de părinţi care aşteaptă veşti despre ancheta DNA.

Eu am terminat mai repede şi când am ieşit pe uşă  erau mascaţi şi poliţie. Nu m-am mai dus acasă. Am rămas aici să văd ce se întâmplă“, a spus Vasile Dănciulescu, absolvent de clasa a XII-a.

Vom reveni cu amănunte

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite