Sechelariu a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Sechelariu
Dumitru Sechelariu

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, s-a pricopsit cu un nou proces din partea procurorilor anticorupție, de data aceasta pentru infracțiunea de cumpărare de influență. În același dosar este acuzat și Iuliean Șutu, director la SC Transport Public SA Bacău, arestat preventiv încă din 19 februarie. 

CITEȘTE ȘI:

Directorul tehnic al SC Transport Public, arestat pentru cumpărare de influenţă

Dumitru Sechelariu, internat după ce a fost reţinut de DNA

Dumitru Sechelariu a fugit din spital prin morga unității medicale (UPDATE)

DNA: Sechelariu a distrus aparatele de înregistrare

Recursul DNA respins, Sechelariu liber !

Cine este Dumitru Sechelariu?

Sechelariu s-a făcut stăpân peste Grădiniţa „Letea"

"Taurii furioși" au "pichetat" astăzi Stadionul Municipal

FCM Bacău a scăpat pentru moment de griji

FCM Bacău se retrage din campionat!

UPDATE ORA 18.30 Avocatul lui Sechelariu spune că cei doi denunțători nu au nicio legătură cu fostul primar. "Cei doi denunțători nu au nicio legătură cu noi. Din păcate suntem obligați să așteptăm finalizarea procesului și să dăm în judecată statul român", a declarat  Nicuța Câțu, avocatul lui Sechelariu.

UPDATE ORA 18.00 Procurorul Paul Moglan, una din persoanele care a avut un rol important în înfundarea fostului primar și al locotenentului său, nu a vrut să comenteze trimiterea în judecată a celor doi inculpați. "Dacă voi fi citat ca martor la proces bineînțeles că mă voi prezenta. În rest nu comentez decizia colegilor de la DNA", ne-a declarat procurorul Moglan, unul dintre denunțători. Dumitru Sechelariu mai are pe rol un proces, din 2005, tot cu DNA, unde este acuzat de acte de corupție.     

UPDATE ORA 17.40 Avocatul lui Dumitru Sechelariu contestă decizia luată de procurorii anticorupție și susține că aceștia nu au nicio probă împotriva fostului edil al Bacăului. "Sunt patru magistrați judecători care au analizat probele procurorilor DNA și au concluzionat că nu există niciun indiciu că Dumitru Sechelariu ar fi vinovat de infracțiunea de cumpărare de influență. Anchetatorii mizează pe o interceptare în care clientul meu a spus atât: "Nu vor vinde asta, mă!". Din punctual meu de vedere pentru o asemenea afirmație nu se trimite un om în judecată", precizează Nicuța Câțu, apărătorul lui Sechelariu.

"La data de 17 februarie 2010, Dumitru Sechelariu a oferit și remis prin intermediarul Șutu Iuliean suma de 77.400 de lei, în scopul cumpărării influenței a doi denunțători. Aceștia din urmă trebuiau să intervină pe lângă judecători ai Curții de Apel în vederea obținerii unei soluții favorabile firmei la care Dumitru Sechelariu era acționar ", susțin procurorii de la Parchetul Național Anticorupție.

Fostul primar al Bacăului a primit resemnat vestea trimiterii sale în judecată de către PNA. "E atât de important pentru România trimiterea mea în judecată? Ce pot să face eu? Sunt singur împotriva tuturor. Nu au nicio probă împotriva mea. Nici în procesul început în 2005 nu au avut. Altfel eram închis. Eu cred că se urmărește distragerea atenției de la alte probleme mai importante ale țării", a declarat Sechelariu.

Denunțătorii care l-au înfundat pe fostul primar sunt un polițist de la Anticorupție și primul procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buhuși, cel din urmă fiind soțul judecătoarei care se ocupa de dosarul comercial în care era implicată societatea Transport Public.          

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite