Directorul tehnic al SC Transport Public, arestat pentru cumpărare de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iuliean Şutu, directorul tehnic al societăţii Transport Public SA din Bacău, a fost arestat pentru 29 de zile. Transport Public SA este una dintre firmele controlate de familia omului de afaceri Dumitru Sechelariu. 

Procurorii DNA efectuează cercetări penale faţa de inculpat, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

De altfel, in cursul dupa-amiezii de ieri, DNA a emis un comunicat de presa legat de acest nou scandal. Potrivit procurorilor DNA, în perioada ianuarie - februarie 2010, Iuliean Şutu a oferit unor denunţători sume de bani pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în cadrul unui litigiu comercial.

La data de 17 februarie 2010, inculpatul Şutu Iuliean a remis unuia dintre cei doi denunţători suma de aproximativ 77.400 de lei în scopul menţionat anterior. În acest dosar se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane", au mai precizat reprezentanţii DNA Bacău.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se precizează într-un comunicat al DNA Bacău.

Dosar complex, cu mai multe persoane cercetate

 În dosar se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane. Conducerea Transport Public SA a declarat că nu deţine informaţii despre această situaţie.

În mod sigur arestarea dânsului nu are legătură cu societatea noastră şi nu vreau să se alăture numele scoeităţii cu comunicatul DNA. Nu am alte comentarii de făcut, pot doar să spun că sunt înmărmurit de această veste, voi analiza situaţia dânsului şi aşteptăm desfăşurarea anchetei", a declarat, pentru Adevărul de Seară, Bogdan Ghervan, preşedintele firmei de transport.

Societatea este implicată într-un litigiu cu Primăria municipiului Bacău, a cărui miză este un teren. Procurorii băcăuani nu au dezvăluit până acum identitatea persoanei care a făcut denunţul.

Dumitru Sechelariu- „Nu am ce să comentez. Nu ştiu de ce mă întrebaţi pe mine, vorbiţi cu cineva din familia domnului Şutu. Să-şi facă datoria cei care au dat comunicatul, DNA, nu am ce să spun mai mult !"

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite