FCM Bacău a scăpat pentru moment de griji

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catalin Vraciu (dreapta), va juca în liga a II-a cel puțin până în vară.
Catalin Vraciu (dreapta), va juca în liga a II-a cel puțin până în vară.

Consiliul Local a alocat 700.000 de lei pentru echipă . Aleșii au parafat în cadrul ședinței de astăzi rămânerea jucătorilor antrenați de Gheorghe Poenaru în Liga a II-a până la finele sezonului.

Conducerea clubului fanion al orașului a răsuflat ușurată după ce primarul Romeo Stavarache a  alocarea a 700.000 de lei pentru FCM.

Cu 18 voturi pentru, consilierii locali au consfințit faptul că  dreptul de participare în Liga a II-a aparține municipalității și au aprobat majorarea capitalului social al S.C.Fotbal Club Municipal Bacău".

Hotărârea de astăzi asigură practic suportul financiar necesar evoluției echipei în al doilea eșalon până la finalul actualei ediții de campionat.

Banii vor fi destinați în primul rând achitării datoriilor față de jucători și terți.

Președintele clubului, Relu Damian s-a arătat încântat de faptul că aleșii locali au hotârăt în favoarea echipei. "Sunt bucuros că lumea mai poate vedea fotbal de liga a II-a la Bacău. Fondurile ne ajung până în vară", a declarat acesta.

"Nu s-a pus problema să jucăm cu juniorii"

În continuare, oficialul clubului băcăuan a ținut să dezmintă informațiile potrivit cărora antrenorul Gheorghe Poenaru va folosi juniorii în meciul cu Gloria Buzău, programat sâmbătă.

"Chiar astăzi am fost să văd băieții la antrenament. Toți erau dornici să joace, nu s-a pus niciun moment problema să nu folosim titularii cu Gloria. Acestea au fost doar niște zvonuri date de <<binevoitori>>", a spus Relu Damian.

Clubul băcăuan a fost preluat de Dumitru Sechelariu în 1992 și a funcționat cu denumirea "Selena Bacău" până în 1995, an din care a evoluat sub numele de "AS Bacău" .

Titulatura actuală datează din 1996. În prezent, clubul reprezintă o societate comercială, "S.C. Fotbal Municipal Bacău S.A.", în care 90 % din acțiuni sunt deținute de Consiliul Local iar 10 % de "Asociația Sportivă FCM Bacău", controlată de fostul primar Dumitru Sechelariu.  

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite