Bacău: Dumitru Sechelariu a fugit din spital prin morga unității medicale (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Sechelariu, în faţa unor noi acuzaţii
Dumitru Sechelariu, în faţa unor noi acuzaţii

Judecătoria Sectorului 1 București a respins cererea de arestare pentru 29 de zile a lui Sechelariu solicitată de procurorii DNA. La câteva minute de la expirarea ordonanţei de reţinere emisă luni noapte, fostul edil al Bacăului a ieşit pe furiş din spital. 

CITIŢI ŞI:

Dumitru Sechelariu, internat după ce a fost reţinut de DNA

Directorul tehnic al SC Transport Public, arestat pentru cumpărare de influenţă         

ORA 19.05 Reprezentanții Spitalului Județean Bacău au refuzat să spună cu ce problemă de sănătate s-a adresat Dumitru Sechelariu medicilor băcăuani. Aceștia au precizat doar că fostul primar acuza, la internare, dureri în zona inimii. Problemele sale de sănătate au ținut însă  doar până când Judecătoria Sectorului 1 București a anunțat că Dumitru Sechelariu nu primește mandat de arestare. ”Starea de sănătate a domnului Sechelariu este bună. Acest lucru i-a permis să părăsească instituția noastră”, a declarat Natalia Jicmon, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

ORA 18.00 Fuga prin morga Spitalului Județean Bacău a fostului edil al Bacăului nu a vrut să fie comentată de către Laudieta Sechelariu, soția acestuia. Ea s-a arătat însă îngrijorată de starea de sănătate a soțului. ”Starea de sănătate a soțului meu mă îngrijorează cel mai mult în acest moment. Decizia de nearestare pentru 29 de zile mi se pare absolut corectă”, au fost singurele cuvinte pe care Laudieta Sechelariu a dorit să le spună către reporterii ”Adevărului de Seară Bacău.

ORA: 17.00 La nici 45 de minutre după ce judecătorii Tribunalului Sectorului 1 București au decis ca fostul primar al Bacăului să fie judecat în stare de libertate, Sechelariu a părăsit Spitalul Județean Bacău. Acesta a fugit de ochii presei apelând la  morga unității medicale. Sechelariu a luat liftul de la etajul cinci, unde a stat internat și a coborât cu liftul până la subsolul spitalului.  De aici, fostul primar a intrat în morgă și a părăsit instituția medicală.

Sechelariu a fost aşteptat în curtea spitalului de o Toyota Land Crusier, de culoare bej metalizat. 

ORA: 14.00 Natalia Jicmon, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Bacău, a precizat că Dumitru Sechelariu a acuzat, la internare, dureri în zona toracică, stare de anxietate şi palpitaţii.

Până în prezent nu s-a stabilit un diagnostic. Se fac investigaţii, iar pacientul se află sub tratament injectabil, recomandat de Centrul de Cardiologie din Iaşi, unde a fost internat anterior. Aşteptăm rezultatele analizelor de laborator pentru a vedea starea generală a pacientului şi pentru un diagnostic", a declarat Natalia Jicmon.  

ORA: 10.00 Familia şi avocata lui Dumitru Sechelariu au făcut, în această dimineaţă, primele declaraţii după reţinerea fostului primar. Laudieta Sechelariu, soţia omului de afaceri, a declarat pentru „Adevărul de Seară" Bacău că singurul lucru care o interesează acum este ca starea soţul ei să revină la normal. „Soţul meu este într-o stare destul de delicată, din punct de vedere al sănătăţii. La momentul actual, cel mai important lucru este ca starea sa de sănătate să se stabilizeze".

Avocata lui Dumitru Sechelariu a acuzat autorităţile că au pus în pericol viaţa fostului primar. "Ceea ce pot declara acum este că, printr-o acţiune mai puţin gândită şi mai puţin justificată, viaţa clientului meu a fost pusă în pericol. Starea sa de sănătate nu este stabilă, era ţinut sub observaţie medicală după problemele pe care le-a avut recent. Ar fi trebuit să i se respecte dreptul la sănătate", a declarat, pentru Adevărul de Seară Bacău, avocata Nicuţa Câţu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite