Dumitru Sechelariu, internat după ce a fost reţinut de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Sechelariu este internat sub pază
Dumitru Sechelariu este internat sub pază

Fostul primar al municipiului Bacău Dumitru Sechelariu a fost internat luni după ce fusese audiat şi reţinut de procurorii antiocorupţie, în cazul directorului la SC Transport Public SA Bacău, acuzat de cumpărare de influenţă, informează surse judiciare.

Procurorii DNA au emis ordonanţă de reţinere, luni seară, pe numele fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, iar acesta a fost internat în spital sub pază, la terapie intensivă, după ce i s-a făcut rău la aflarea veştii. Dumitru Sechelariu fusese internat după ce suferise un preinfarct. Procurorii vor solicita, astăzi, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Sechelariu. De altfel nu este exclus ca, în următoarele ore, el să fie transferat la spitalul Penitenciarului Jilava.

Mai citeşte şi:

Bacău: Dumitru Sechelariu rămâne în spital (UPDATE)

Cine este Dumitru Sechelariu?

Potrivit aceloraşi surse, Sechelariu a fost reţinut pentru cumpărare de influenţă, după ce a încercat să dea mită unor judecători, prin intermediul directorului firmei de Transport Public din Bacău, Iuliean Şutu, ca să primească un rezultat favorabil într-un proces a cărui miză era un teren.

Conform deciziei de arestare preventivă, Şutu i-a spus unuia dintre denunţători că, în urma unor discuţii cu Dumitru Sechelariu, s-a stabilit remiterea sumei de 350.000.000 lei vechi, urmând ca pentru celelalte procese ale firmei să fie date şi alte sume de bani, până la 100.000 de euro.

În data de 17 februarie 2010, Iuliean Şutu s-a întâlnit cu unul dintre denunţători, căruia i-a dat suma de aproximativ 77.400 de lei pentru a interveni pe lângă judecătorii Curţii de Apel Bacău, în vederea unui rezultat favorabil.

Deşi iniţial Şutu a recunoscut în faţa procurorilor că Sechelariu era la curent cu încercarea de cumpărare de influenţă, ulterior şi-a schimbat declaraţia, susţinând că banii nu reprezentau decât un "ajutor financiar".

În urmă cu doar câteva zile, fostul primar al municipiului Bacău a fost internat în stare de preinfarct.

"Acesta a ajuns în stare gravă cu o angină instabilă, de preinfarct, fiind supus unei intervenţii de angioplastie coronariană. Au fost montate stenturi pe artere, iar acum starea lui este stabilă", declara, la vremea respectivă, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi, Grigore Tinică. Pe 26 februarie, Sechelariu a fost externat de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce starea sa de sănătate se ameliorase.

Surse medicale din cadrul spitalului ieşean susţineau că Sechelariu va urma un tratament de specialitate timp de câteva luni, recomandându-i-se, totodată, un regim sever.

"Calităţi" de edil

Sechelariu are în spate o adevărată istorie de ilegalităţi care merg mână-n mâna cu acuzaţiile de corupţie, cele mai multe scandaluri fiind legate de afaceri cu terenuri.  În perioada 2000 - 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, în urma cărora Sechelariu, alături de alte persoane fizice şi juridice, au beneficiat de aproximativ 80.000 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local Bacău.

Acuzaţiile au culminat cu arestarea sa, în iunie 2005, Sechelariu petrecând o lună de zile în arest. El a fost ulterior achitat de infracţiunile de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare de mită, înşelăciune şi abuz în serviciu. Şi la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, Dumitru Sechelariu a fost dus la spital, după ce a spus că simte dureri puternice în piept.

Ex-primarul Bacăului a fost implicat şi într-o serie de scandaluri în politică. După ce şi-a prezentat demisia din PSD, în 2004, Sechelariu a anunţat că va spune tot ce ştie despre oamenii politici, inclusiv despre colegii de partid. Primul vizat a fost Ion Iliescu, pe care l-a învinovăţit pentru plecarea sa din partid.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite