VIDEO Cine a fost Dumitru Sechelariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personaj care s-a visat Ştefan cel Mare, Dumitru Sechelariu, unul dintre cei mai cunoscuţi baroni ai PSD, a fost primar al municipiului Bacău în două mandate, în perioada 1996–2004, iar în 1992 a preluat FCM Bacău.

Până în momentul în care a ocupat fotoliul de primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu avea afaceri în domeniul transportului internaţional şi al comerţului, prin lanţul de magazine "Selena". De asemenea, a fost patronul trustului de presă "Deşteptarea" şi acţionar principal al Fabricii de Hârtie "Letea" Bacău, fiind şi preşedinte de onoare al FCM Bacău.

De-a lungul anilor, Sechelariu a fost urmărit penal pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni, luare de mită, înşelăciune, abuz în serviciu contra intereselor publice. În perioada 2000 - 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, în urma cărora Sechelariu, alături de alte persoane fizice şi juridice, au beneficiat de aproximativ 80.000 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local Bacău.

În 2005 a petrecut 45 de zile în arest, fiind acuzat de luare de mită, schimburi şi achiziţii ilicite de terenuri, după care a fost achitat.

Ex-primarul Bacăului a fost implicat şi într-o serie de scandaluri în politică. După ce şi-a prezentat demisia din PSD, în 2004, Sechelariu a anunţat că va spune tot ce ştie despre oamenii politici, inclusiv despre colegii de partid. Primul vizat a fost Ion Iliescu, pe care l-a învinovăţit pentru plecarea sa din partid.

“Daca Iliescu ia partidul, veţi vedea alt partid, vor dispărea cei care l-au deranjat. El se face că nu ştie ce se întâmplă în România, dar, de fapt, ştie", declara Sechelariu, după plecarea din PSD.

La invitaţia lui Gigi Becali, Sechelariu a acceptat funcţia de preşedinte executiv în Partidul Noua Generaţie, însă la scurt timp s-a întors şi împotriva latifundiarului pe care l-a caracterizat ca fiind "zero ca politician" şi "trădător". "M-a numit preşedinte executiv, dar fără a semna un contract şi apoi m-a vândut, m-a lăsat cu promisiuni neonorate, inclusiv pe la câteva biserici. L-am crezut om de onoare. Are momente de handicap, nu este prea sănătos la minte, are o limită, îi scapă o bujie.", spunea Sechelariu despre Becali.

Sechelariu: „Gigi Becali parcă a înnebunit de tot!"

În 2005, Sechelariu a demisionat din PNG şi şi-a anunţat retragerea din viaţa politică. După numai câteva luni însă, îşi lansează candidatura cu surle şi trâmbiţe pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Bacău, din partea ...PSD-ului.

Cum în 2004 a pierdut alegerile pentru postul de primar al municipiului Bacău, la sfârşitul lui 2007 încearcă o nouă tactică pentru a recâştiga controlul asupra oraşului: fratele său, Sergiu Sechelariu, îşi anunţă candidatura la funcţia de primar, în speranţa de a-l înlătura din funcţie pe liberalul Romeo Stavarache. Planul lor a eşuat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite