UPDATE Tânărul de 19 ani a promis dirigintei sale, înainte să plece în vacanță, că va învăța mai mult pentru a doua sesiune a bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 19 ani s-a împuşcat în cap, în noaptea de luni spre marţi, cu arma de vânătoare a tatălui său. Băiatul nu a lăsat niciun mesaj în care să explice gestul său, dar rudele susţin că acesta era foarte deprimat pentru că picase examenul de bacalaureat.

Ora 09.43

Cosmin Vlad Oneșan de 19 ani, tânărul care azi noapte a decis să încheie orice socoteală cu viața, nu a dat dovadă nicio clipă că este dezamăgit de rezultatul pe care l-a avut în urma examenului de bacalaureat.

EXCLUSIV Elevii care au picat la BAC: "Unii îşi pun pistolul la cap, alţii merg şi beau whiskey", spune specialistul Tudorel Butoi

Fostele eleve „de aur” ale judeţului Hunedoara sunt acum studente în Londra şi Berlin

 Cosmin a căzut la proba de Matematică, unde a luat nota 2.95, cu toate că învăța la profilul Matematică-Informatică. Mai mult decât atât, i-a transmis dirigintei înainte să plece în vacanță, că o să profite de aceste câteva zile libere și se va pune să învețe mai bine, pentru ca cea de-a doua sesiune a examenului să-l prindă mult mai pregătit.

image

“A fost un elev bun, comunicativ, sociabil cu cei din jur. Nu a dat semne că ar fi foarte necăjit din cauza notei la Matematică. I-a promis dirigintei sale că rămâne optimist și că va învăța mai mult pentru ca în toamnă să poată lua examenul. Avea și o prietenă la el în clasă. Nu a fost un elev problemă”, a declarat în această dimineață Stelian Ionuțu, directorul Liceului “Iuliu Maniu”.

Părinții lui Cosmin sunt divorțați, el locuind cu mama lui, în Arad. Tatăl tânărului este inspector silvic în localitatea Căprioara, acolo unde a avut loc drama. Cosmin era singur la părinți

Ora 08.37

Incidentul s-a petrecut azi-noapte, în localitatea Căprioara, din judeţul Arad.

Tânărul în vârstă de 19 ani absolvise liceul "Iuliu Maniu" din Arad, dar picase examenul de bacalaureat. El locuia în Arad cu mama lui, dar plecase în vacanţă la tatăl său, pădurar în Căprioara.

În noaptea de luni spre marţi, el a luat arma de vânătoare a tatălui său şi s-a împuşcat în cap. Părintele s-a întors din pădure în cursul nopţii şi şi-a găsit fiul mort în casă, cu arma lângă el.

"Tatăl băiatului afirmă că acesta nu avea alte motive în afară de faptul că a picat examenul de bacalaureat. Bărbatul a spus că de două zile tânărul era foarte deprimat", a declarat purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce, într-o intervenţie la Realitatea TV.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii şi procurorii criminalişti se află la faţa locului pentru cercetări.

Sesiunea de vară a bacalaureatului a adus cele mai slabe rezultate din istorie în judeţul Arad, cu o promovabilitate de doar 36,43%, înainte de contestaţii, comparativ cu 86,38% în iulie 2010, în acest an existând licee cu un singur candidat promovat.

Citeşte şi:

Primii paşi despre cum să treci mai uşor peste dezamăgirea de la BAC

Iată rata de promovabilitate la BAC din ultimii zece ani

Psihologul Tudorel Butoi despre cei care au picat la BAC: "Unii îşi pun pistolul la cap, alţii merg şi beau whiskey"

BAC 2011 Elev de nota 10, despre cei care au picat: „Mulți s-au bazat pe faptul că se poate copia"

„Am luat Bac-ul cu 10 fără meditaţii"


Elevul din Craiova care s-a aruncat de pe bloc după Bac are fața spartă și urmează să fie operat la București

Cauzele notelor proaste de la Bac

Liceeni rataţi, directori repetenţi

Octavian Stănăşilă: „Acest Bac a fost o dramă naţională"

Licean român care a studiat în Japonia: „Nu e ca la noi «ce şmecher sunt că am copiat». Acolo cine a copiat se simte ruşinat"

Dezastru la Bac: S-au dat note mici şi mulţi elevi au picat examenul. Există licee cu promovabilitate "ZERO"

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite