VIDEO Nou atentat în Rusia: 12 morţi în Daghestan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două explozii - una cu o maşină capcană, alta declanşată de un sinucigaş - au avut loc miercuri dimineaţă în republica rusă Daghestan, din Caucazul de Nord.

UPDATE 14.00 Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri că este posibil ca atentatele comise luni la Moscova şi cele de azi să fie orchestrate de "aceiaşi bandiţi".

UPDATE 11.50 "12 persoane au murit, iar nouă dintre ele erau angajaţi ai poliţiei", au anunţat oficiali din Daghestan.  Alte 23 de persoane au fost rănite şi internate în spital.

UPDATE 11.30 Ministrul rus de Interne, Raşid Nurgaliev, a ordonat înăsprirea securităţii la sediile instituţiilor importante şi în locurile publice din Daghestan.

UPDATE 10.45 Noul bilanţ: 11 morţi şi 18 răniţi

Citiţi şi:

Ruşii acuză guvernul că nu a împiedicat atentatele în ciuda avertismentelor primite

Prima explozie, cu automobil-capcană, a avut loc la ora 06.45, ora României, iar a doua explozie, sinucigaşă, s-a produs cu 20 de minute mai târziu. În urma celor două explozii, nouă oameni au murit şi alţi şase au fost răniţi. Exploziile au avut loc la 300 de metri de sediul Ministerului Interne, a serviciului secret de securitate şi lângă o şcoală.

"Potrivit primelor informaţii, o maşină Niva plină cu explozibil a sărit în aer. Când poliţia şi ambulanţa au ajuns la faţa locului a avut loc a doua explozie", a declarat un poliţist local, care a adăugat că a doua explozie a fost declanşată de un sinucigaş îmbrăcat în poliţist

"O explozie s-a produs în jurul orei locale 08.40, într-un automobil care părăsea comisariatul. Potrivit datelor preliminare, doi poliţişti se aflau în maşină. Amândoi au murit, iar civili au fost răniţi'" a spus comitetul de anchetă al parchetului Rusiei, citat de RIA Novosti.

Exploziile survin la două zile după dublul atentat sinucigaş de la metroul din Moscova, soldat cu 39 de morţi şi atribuit de autorităţi unor femei kamikaze având legături cu grupări rebele din Caucazul de Nord. Până acum nu există o legătură directă între cele două incidente.

Daghestan

Republică din Caucazul rusesc vecină cu Cecenia, cu o populaţie multietnică de 2,5 milioane de locuitori, Daghestanul este frecvent teatrul unor lupte între rebeli islamişti şi forţele de securitate ruse: şef de poliţie din Daghestan împuşcat mortal sau responsabil rus ucis în Daghestan.

Totul despre atentatul de la metroul din Moscova: VIDEO Atentat terorist la Moscova soldat cu 38 de morţi / Rusia va fi mâine în doliu

Cauzele şi urmările atentatului din Rusia: "Există o legătură directă cu acordul START" (presă)

Atentate cecene în Rusia: de ce acum?

Poliţia rusă a dat publicităţii imagini cu femeile bănuite că ar fi autoarele atentatelor de la Moscova

Comisia de anchetă din Moscova: din fragmentele corpurilor reiese că explozibilul a fost plasat la nivelul taliei

VIDEO Martor la masacrul din metroul moscovit: Lumea urla ca-n infern

Cine sunt „Văduvele Negre“ care au adus disperarea în Moscova

VIDEO Atentatul de la Moscova a fost unul atent planificat, potrivit datelor preliminare ale anchetatorilor

atentat

VIDEO Telefonul care n-a oprit atentatele sângeroase din Moscova

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite