VIDEO Martor la masacrul din metroul moscovit: Lumea urla ca-n infern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Starea de alertă s-a instaurat pe străzile din Moscova
Starea de alertă s-a instaurat pe străzile din Moscova

Cel puţin 38 de persoane au fost ucise, iar alte 60 au fost rănite în atentatele sinucigaşe care au zguduit metroul Moscovei în această dimineaţă. Martorii carnagiului au relatat pentru presă experienţa de groază din care au trecut. Majoritatea celor care au scăpat cu viaţă sunt în stare de şoc. 

"Am fost în mijlocul a trenului atunci când undeva în primul sau al doilea vagon s-a răsfrănt suflul puternic al exploziei. Am simţit cum îmi trec vibraţiile prin tot corpul", a declarat un pasager pentru agenţiei de ştiri RIA Novosti.

"Oamenii urlau ca-n Infern. Fumul acoperea tot, în două minute totul a fost înghiţit de fum", a povestit martorul.

"Eu urcam pe scara rulantă când am auzit un zgomot îngrozitor, o explozie. O uşă din apropierea pasajul a fost smulsă şi un nor de praf a cuprins scările", a spus un Alexei, un martor ocular, pentru Rossiya 24 TV.

"Oamenii au început să fugă care încotro, panica s-a instalat", a povesti Alexei.

Potrivit serviciilor secrete ruseşti, citate de BBC News, bomba care a explodat în staţia de Lubianka a avut o forţă echivalentă cu de până la 4 kg TNT, în timp ce bomba la Park Kultury a fost echivalentul a 1,5-2 kg TNT. Experţii bănuiesc că, tocmai pentru a face cât mari distrugerile, dispozitivele au fost făcute cu exploziv puternic, hexogen, care este mai cunoscut sub numele de RDX şi au fost umplute cu bare de fier şi şuruburi pentru genera cât mai multe schije.

"Întregul oraş este un dezastru, oamenii se încurajează reciproc, operatorii nu pot face faţă unui număr atât de mare de apeluri", a scris Olga, pe site-ul BBC News Moscova. "Cei care au asistat la tragedie nu pot trece peste şoc", a dăugat Olga în mesajul său.

Metroul din Moscova este una dintre cele mai extinse reţele de magistrale subterane din lume şi transportă zilnic aproximativ 5,5 milioane de persoane. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite