VIDEO NASA a descoperit cea mai "tânără" gaură neagră din vecinătatea noastră cosmică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NASA a descoperit un "obiect excepţional în vecinătatea noastră cosmică", potrivit unui comunicat oficial al agenţiei. Este vorba despre o supernovă, a cărei activitate a fost descoperită prima dată acum 30 de ani, care ar putea deveni o stea neutronică sau s-ar putea transforma într-o gaură neagră. Cercetătorii cred că descoperirea este foarte importantă pentru a înţelege ce se întâmplă imediat după formarea unei găuri ne

Descoperirea NASA este legată de cea mai "tânără" gaură neagră din vecinătatea noastră cosmică. Vârsta şi proximitatea acestui obiect ar putea furniza astronomilor informaţii unice despre dezvoltarea unei găuri negre încă de la formare, potrivit unui comunicat apărut luni pe chandra.harvard.edu.

Declaraţiile oficialilor NASA despre cea mai "tânără" gaură neagră

Inedit: Brăileanca bursieră la NASA: "Frica de gaura neagră este una instinctivă, oamenii distrug planeta mai repede decât aceasta!"

Gălăţeanul care a ajuns la NASA: “Nu mă consider un geniu, ci un om normal”

Ezoteristul-gorilian Lorin Fortuna: „NASA minte şi manipulează!”

Informaţia a fost confirmată în cadrul conferinţei:

* Este o rămăşiţă a SN 1979C, o supernovă din galaxia M100, situată la aproximativ 50 de milioane de ani lumină de Pământ.

* Activitatea gravitaţională mare a fost descoperită acum 30 de ani.

* Descoperirea ar putea ajuta cercetătorii să înţeleagă mai bine exploziile stelare, care lasă în urmă găuri negre sau stele neutronice, şi câte găuri negre există în galaxia noastră.

* Chandra şi Observatorul german ROSAT au surprins imagini inedite cu supernova între 1995-2007.

* Oamenii de ştiinţă cred că SN 1979C s-a format în urma exploziei unei stele de aproximativ 20 de ori mai mari decât Soarele.

* Supernova a fost sesizată, pentru prima oară, în 1979, de către un astronom amator.

Imagini cu o posibilă formare a unei găuri negre în interiorul supernovei SN 1979C:

NASA a anunţat într-o conferinţă de presă, la sediul NASA din Washington, descoperirea realizată de către Observatorul Chandra, a unui obiect excepţional în vecinătatea noastră cosmică. Conferinţa a fost transmisă LIVE pe NASA TV.

Inedit: Brăileanca bursieră la NASA: "Frica de gaura neagră este una instinctivă, oamenii distrug planeta mai repede decât aceasta!"

Lansat în 1999, Observatorul Chandra a permis astronomilor o mai bună înţelegere a unor corpuri cereşti şi fenomene, cum ar fi supernove, găuri negre şi galaxii. În 2006, o imagine surprinsă de aceasta a fost prima dovadă a existenţei materiei negre în Univers.

Imagini surprinse de Chandra aici.

Comunicatul NASA în engleză, aici.

Şeful Agenţiei Spaţiale Române, într-un interviu pentru adevarul.ro, despre strategia spaţială a Europei: "Probabilitatea ca ceva să se întâmple este foarte mică dar ea există. E cert că într-o perioadă, să zicem de o mie de ani, se va întâmpla un eveniment major, dar nu ştim când. Şi acum avem posibilitatea să ne apărăm. Ar fi păcat să piară civilizaţia pentru că nu ne înţelegem. Este un domeniu foarte important"

Marius-Ioan Piso conduce din 2004 Agenţia Spaţiala Română

NASA: "Pentru prima dată vom putea atinge, gusta şi simţi Soarele nostru"

VIDEO Turismul spaţial, la câteva luni distanţă

Primul român care a intrat în legătură radio cu un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională

VIDEO NASA avertizează că o furtună solară va produce dezastru pe Pământ

Gălăţeanul care a ajuns la NASA: "Nu mă consider un geniu, ci un om normal"

Conferinţa NASA a iscat controverse şi în mijlocul cărăşenilor

Inedit: Brăileanca bursieră la NASA: "Frica de gaura neagră este una instinctivă, oamenii distrug planeta mai repede decât aceasta!"

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite