VIDEO NASA avertizează că o furtună solară va produce dezastru pe Pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii de la NASA au avertizat că Pâmântul va fi lovit în 2013 de explozii solare devastatoare din cauză că Soarele va ajunge la maximul puterii sale.

Acest lucru va cauza dezastre de nivel energetic, în cel mai bun caz posibil, în întreaga lume. Astfel, sateliţii artificiali nu vor mai funcţiona, zborurile vor fi întrerupte, generatoarele de curent se vor supraîncălzi şi întreaga lume ar puta rămâne în beznă. În aceeaşi avertizare, potrivit The Telegraph, oficialii de la NASA au spus că o super furtună solară poate cauza consecinţe catastrofice pentru oameni dacă nu vor fi pregătiţi.

Comparativ, frutuna solară, de natură magnetică, ar putea lovi brusc, ca un fulger, dezafectând orice aparat care foloseşte curent electric. Astfel, securitatea naţională a ţărilor ar putea fi compromisă pe o perioadă nedeterminată de timp, întrucât sistemele de apărare militară şi bancară nu vor funcţiona. 

"Ştim că se apropie dar nu ştim cât de rău va fi. Căile de comunicaţii prin satelit vor cădea, traficul aerian va fi afectat, sistemul bancar de altfel, computerele noastre şi ele, tot ce este electronic va fi afectat. Multe zone vor rămâne fără curent electric" a declarat potrivit sursei citate, directorul de la Diviza pentru Studiul Soarelui de la NASA, Dr. Richard Fisher.

În timpul furtunii solare, temperatura Soarelui va depăşi 5.500 de grade Celsius.

VIDEO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite