Situaţie incertă. Unde vor ajunge banii din privatizarea Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce preşedintele Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, susţine că banii din privatizarea Oltchim, cele 45 de milioane de euro care urmează să vină de la Dan Diaconescu, vor ajunge în combinat, pentru salarii şi reluarea activităţii combinatului, Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei, îl contrazice.

Vulpescu a anunţat ieri că, imediat după ce Dan Diaconescu va vira cele aproape 45 de milioane de euro promise pentru acţiunile deţinute de statul român, banii vor ajunge la combinat. De altfel, aceasta a fost şi dorinţa lui Dan Diaconescu, exprimată imediat după ce a fost anunţat câştigător aln licitaţiei, el precizând însă că aceasta nu este o condiţie.

Avocatul Gheorghe Piprerea susţine că la Oltchim va urma foarte rapid o insolvenţă tocmai pentru că statul nu a vândut, la pachet cu acţiunile combinatului, şi creanţele Electrica şi AVAS. Citeşte mai multe pe acest subiect.



În cazul în care banii încasaţi de stat vor ajunge la combinat, acesta va fi considerat ajutor de stat, iar Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană ar trebui să-şi dea acordul. Vulpescu a spus însă că acordul celor două instituţii va fi cerut în viitor, iar ajutorul va fi “unul temporar care va fi returnat statului”.  

Dan Diaconescu

Dan Negru, despre privatizarea televizată a Oltchimului: „Am fost gelos pe domnul acela cărunt care era M.C-ul showului"

Vulpescu spune că Oltchim are nevoie de aproximativ 40 de milioane de euro pentru capital de lucru şi pentru plata salariilor restante.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, îl contrazice însă pe Vulpescu şi spune că banii care ar urma să fie viraţi de câştigătorul licitaţiei, Dan Diaconescu, nu vor ajunge la combinat. El a spus că un ajutor de urgenţă pentru Oltchim, cub o valoarea de 45 de milioane de euro, era deja în pregătire încă de acum două săptămâni, doar că el nu a fost anunţat public. 

Mai mult, Chiţoiu a spus că Dan Diaconescu ar putea răspunde penal dacă oferta sa de cumpărare a pachetului majoritar la Oltchim nu este reală.

EDITORIAL: Escrocheria lui Dan Diaconescu

Dan Diaconescu trebuie să virezeze până la sfârşitul acesti luni cele 45 de milioane de euro pe care le-a promis statului român în schimbul pachetului de 54,8% din acţiunile combinatului Oltchim. Ce se întâmplă dacă Diaconescu nu virează banii?



Oferta lui Dan Diaconescu nu rămâne bătută în cuie şi va fi evaluată în continuare, el având obligaţia de a dovedi că are cele 45 de milioane de euro promise şi că aceşti bani au provenienţă legală, a declarat Mihai Tudose, preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare de la Camera Deputaţilor. Citeşte declaraţia lui Mihai Tudose aici.

Oltchim

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Creanţele AVAS şi Electrica nu au fost adjudecate.

CITEŞTE ŞI:

Filmul unei zile "senzaţionale"! Cum a devenit Dan Diaconescu acţionarul Oltchim

Dan Diaconescu vrea să facă "poporul" acţionar la Oltchim pentru 5-10 lei, de telespectator

Dan Diaconescu şi Remus Vulpescu s-au “înţepat” chiar şi în momentul desemnării câştigătorului Oltchim

Angajaţii Oltchim îl aşteptă pe Diaconescu la Râmnicu Vâlcea şi vor ca banii să intre cât mai repede în conturi

Ofertanţii Oltchim, prin ochii lui Remus Vulpescu, şeful Privatizării

Dan Diaconescu, câştigătorul pachetului majoritar de acţiuni al Oltchim, trebuie să se prezinte în maxim zece zile cu banii, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că, în caz contrar, este vorba de o infracţiune.

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a declarat, vineri, că procesul de privatizare a Oltchim este unul execrabil, el apreciind că Dan Diaconescu face un joc electoral şi că Guvernul trebuie să-şi asume acest "dezastru", întrucât nu a pus condiţii de eligibilitate. CITEŞTE DECLARAŢIA COMPLETĂ FĂCUTĂ DE BODU AICI: Sebastian Bodu: Guvernul să-şi asume că nu a pus condiţii de eligibilitate pentru privatizarea Oltchim

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, vineri, că îl felicită pe Dan Diaconescu pentru că "şi-a realizat visul" prin câştigarea licitaţiei la Oltchim şi speră că acesta are un partener serios, "cu care să reuşească să gestioneze acest colos economic important". CITEŞTE DECLARAŢIA COMPLETĂ A LUI BOUREANU AICI: Boureanu îl felicită pe Dan Diaconescu că şi-a realizat visul

Liderul angajaţilor Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat, vineri seară, că salariaţii îl aşteaptă pe Dan Diaconescu la Râmnicu Vâlcea şi ca banii să intre cât mai repede în conturi, solicitându-i câştigătorului licitaţiei pentru preluarea a 54,8% din acţiunile combinatului "multă seriozitate".

CITEŞTE MAI MULTE DECLARAŢII ALE ANGAJAŢILOR OLTCHIM AICI: Angajaţii Oltchim îl aşteptă pe Diaconescu la Râmnicu Vâlcea şi vor ca banii să intre cât mai repede în conturi

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite