Ce se întâmplă cu creanţele AVAS şi Electrica la Oltchim, nevândute în licitaţia de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de 54,8% din acţiunile Oltchim, vrea ca datoria pe care combinatul o are către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) să fie recalculată, iar cea către Electrica să fie reeşalonată. Ulterior, vrea ca AVAS şi Electrica să cedeze acest drept statului român care să redevină acţionar majoritar, iar Diaconescu să devină acţionari minoritar.

Creanţele AVAS şi Electrica la Oltchim, a căror valoare se ridică la aproximativ 400 de milioane de euro, nu s-au vândut ieri în licitaţia cu ofertă în plic. Diaconescu nu a depus oferte pentru creanţe, PCC a avut o ofertă foarte mică pentru întreg blocul de active (acţiunile combinatului şi cele două creanţe), iar Chimcomplex, deţinută de Ştefan Vuza, a oferit un preţ pentru creanţa Electrica mai mic decât preţul minim cerut de furnizărul de energie.

„Creanţa AVAS nu este corectă, a fost calculată greşit. Noi vom cere recalcularea acesteia. În ceea ce priveşte creanţa Electrica, aceste datorii vor fi reeşalonate. Intenţionăm ca, după 9 decembrie, AVAS şi Electrica să cedeze acest drept statului român care va redeveni acţionar majoritar la Oltchim”,
a spus Dan Diaconescu la un post de televiziune. El a precizat că, după 9 decembrie, dacă statul devine acţionar majoritar, el va devein minoritar.

Dan Diaconescu a fost declarat ieri adjudecatarul pachetului de 54,8% din acţiunile pe care statul le deţine la combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, oferind cel mai bun preţ – respectiv 45 de milioane de euro. Oferta lui a înregistrat punctajul maxim de 100 de puncte.

CITEŞTE ŞI:

Filmul unei zile "senzaţionale"! Cum a devenit Dan Diaconescu acţionarul Oltchim

Dan Diaconescu vrea să facă "poporul" acţionar la Oltchim pentru 5-10 lei, de telespectator

Dan Diaconescu şi Remus Vulpescu s-au “înţepat” chiar şi în momentul desemnării câştigătorului Oltchim

Angajaţii Oltchim îl aşteptă pe Diaconescu la Râmnicu Vâlcea şi vor ca banii să intre cât mai repede în conturi

Ofertanţii Oltchim, prin ochii lui Remus Vulpescu, şeful Privatizării

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite