Ofertanţii Oltchim, prin ochii lui Remus Vulpescu, şeful Privatizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remus Vulpescu, preşedintele Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a făcut la începutul licitaţiei de astăzi pentru Oltchim câte o scurtă caracterizare a fiecăruia dintre ofertanţi.

Iată ce a spus Vulpescu despre fiecare dintre ei:

Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE


„Dintre ofertanţi, îl remarcăm pe deja celebrul domn Zaremba, de la PCC. Este perceput la noi ca reprezentantul unui acţionar minoritar, uneori ostil, bănuit de acte de ostilitate faţă de Oltchim, acuzat că a împiedicat activitatea Oltchim. Dar care, totuşi, cu o consecvenţă imposibil de negat, vine la această privatizare, aşa cum a spus întotdeauana că va veni. Noi sperăm să aibă şi o ofertă de cumpărare pe măsura interesului manifestat şi pe care l-a declarat în repetate rânduri pentru Oltchim. Şi dacă nu va adjudeca oltchim, sperăm să-I fie greu oricărui altcuiva să-l bată în licitaţie şi să ofere o sumă foarte mare în acest scop”.

Virgiliu Băncilă, preşedintele executiv al SCR Group, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza

„Domnule Băncilă, reprezentaţi Chimcomplex, ştiţi deja foarte bine ce înseamnă privatizare, ce înseamnă privatizare în industrie, ce înseamnă privatizare în industrie chimică şi petrochimică. Dumneavoastră nu puteţi fi acţionari minoritari în acest combinat. Dumneavostră, chiar dacă aţi păstrat o oarecare discreţie până acum, aţi arătat o hotărâre foarte clară, iata-vă aici la masă, şi aţi venit cu o ofertă foarte clara, noi sperăm ca voi, reprezentanţii capitalului autohton, să aveţi în spate forţa necesară pentru ca noi să vă încredinţăm Oltchim şi, dacă veţi câştiga, să asiguraţi salariaţilor de acolo şi oraşului Râmnicu-Vâlcea un viitor aşa cum îl merită şi, bineînţeles, dividendele pe care acţionarii dumneavostră şi le doresc.”

Ştefan Vuza, proprietarul SCR Group

Domnule Vuza, reprezentanţi Aisa Invest, sunteţi, de asemenea, un om de afaceri bine cunoscut şi un experimentat în ale privatizării, şi cu AVAS, cât şi cu OPSPI. Iată că noi avem astăzi o privatizare ale unor active ale statului atât prin OPSPI, cât şi prin AVAS, în numele statului. Sperăm să aveţi şi dumneavostră forţa financiartă pentru a-i depăpşi pe ceilalţi.

Dan Diaconescu, proprietarul OTV

„Domnule Diaconescu, sunteţi un om de media, sunteţi într-o etapă în care aveţi un calendar politic, dar iată că şi unul investiţional. Există şi îndoieli şi reticenţă în privinţa dumneavoastră, dar aveţi o abordare proprie privind privatizarea Oltchim, nu v-aţi ferit să mixaţi calendarul investiţional cu cel politic. Sperăm să fiţi acel investitor care susţineţi că sunteţi şi să oferiţi preţul cel mai mare la licitaţia de astăzi”.

Ce oferte au depus investitorii care au participat la licitaţia Oltchim

Joi au fost anunţate cele patru oferte pentru prealuare Oltchim. Companiile PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex şi Dan Diaconescu au depus joi oferte pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT).

La depunerea ofertelor a avut loc şi un scandal, în care Dan Diaconescu acuza reprezentanţii OSPI. În jurul orei 12.00, la Ministerul Economiei a izbucnit un scandal provocat de Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD, care acuză şefii privatizării Oltchim.

După anunţarea ofertelor Dan Diaconescu a povestit cum a primit a doua "'ţeapă" din viaţa sa.

Vezi ce avere au investitorii interesaţi de Oltchim

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite