Cornel Fugaru a murit: Drama dispariţiei artistului, pas cu pas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmăreşte pe adevarul.ro şirul evenimentelor petrecute după moartea artistului Cornel Fugaru.

Cornel Fugaru a murit. Compozitorul Cornel Fugaru, în vârstă de 70 de ani, a murit la Spitalul Elias din Bucureşti, miercuri, la ora 13.50, unde era internat încă de joia trecută din cauza unei maladii cronice grave. Citeşte mai multe.

Cine a fost Cornel Fugaru. Cornel Fugaru s-a născut la Bucureşti pe 2 decembrie 1940, fiind cunoscut compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Cornel Fugaru a fost şi liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978. Formaţia a acompaniat cântăreţe celebre precum Anda Călugăreanu, Pompilia Stoian, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac. Citeşte mai mult.

Ascultă aici cele mai cunoscute melodii ale sale. Fugaru a făcut numeroase turnee în străinătate, a făcut parte din jurii naţionale de concursuri de muzică uşoară şi a susţinut numeroase concerte şi recitaluri la televiziune. Citeşte mai mult.

Adrian Enache: "Arăta extraordinar de bine şi avea poftă de viaţă". Apropiaţii lui Cornel Fugaru spun că nu au ştiut de boala acestuia, de aceea vestea morţii i-a şocat. Adrian Enache, cel care îl consideră pe Fugaru "tatăl său spiritual" a declarat că "nici măcar prin cel mai sumbru gând" nu i-ar fi trecut că artistul ar fi suferit de vreo boală. Citeşte mai mult.

Valentin Calu, Spitalul Elias: Boala compozitorului a fost incurabilă şi a avut o evoluţie fastă şi extrem de rapidă. Astăzi, 13.07.2011, la ora 13.50, a încetat de viaţă la Spitalul Universitar de Urgenţă "Elias" compozitorul Cornel Fugaru în urma unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă, se arată într-un comunicat transmis de Valentin Calu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias. Citeşte mai mult.

Artista Ileana Şipoteanu: „Ultimele veşti de la el le-am primit pe e-mail. Mi-a scris mult despre viaţă". „Îmi pare extrem de rău, din nou ni se demonstrează că viaţa este dură. Mâine se împlineşte un an de la moartea Mădălinei Manole şi, iată, aflăm că a murit şi Cornel Fugaru", spune solista Ileana Şipoteanu. Compozitorul s-a stins din viaţă astăzi, la Spitalul Elias, din Capitală. Citeşte mai mult.

A murit Cornel Fugaru, veşnicul concurent de la Festivalul Mamaia. Compozitorul a câştigat numeroase premii la Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia. Cornel Fugaru a fost prezent mulţi ani în juriul Festivalului de la Mamaia, iar la ediţia de anul trecut, la aniversarea a 40 de ani de festival, a fost unul dintre invitaţii speciali ai organizatorilor. Citeşte mai mult.

Personalităţi din România, răpuse de boala lui Cornel Fugaru. Din nefericire, decesul compozitorului Cornel Fugaru nu este singular în România. Şi alte personalităţi româneşti au fost atinse de "boala secolului", unele dintre ele pierzând lupta cu diversele forme de cancer. Citeşte mai mult.

Cornel Fugaru şi-a ţinut secret boala şi nu i-a lăsat pe medici să o dezvăluie nici după moartea sa. Reprezentanţii Spitalului Elias, acolo unde a murit astăzi compozitorul, nu au vrut să dezvăluie boala de care a suferit artistul, deoarece acesta a specificat înainte de a muri că nu vrea să se ştie de ce anume suferea. Trupul neînsufleţit al artistului va rămâne la morga Spitalului Elias până mâine. Citeşte mai mult.


Directorul Filarmonicii din Timişoara: "Cornel Fugaru a fost un om fără duşmani". Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii "Banatul" din Timişoara a fost marcat de trecerea în nefiinţă a maestrului Cornel Fugaru. Potrivit acestuia, compozitorul era o persoană despre care nu se putea vorbi de rău. Citeşte mai mult.

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România şi-a luat adio de la Cornel Fugaru. Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România - Asociația pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) își exprimă regretul pentru dispariția fulgerătoare a marelui compozitor, cântăreț și pianist Cornel Fugaru, autorul unor piese excepționale din punct de vedere artistic. Citeşte mai mult.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite