Mărturia unei mame din infernul de la maternitate: „Vino că arde copilul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înnebunite de groază, femeile ai căror copii au ars de vii la Maternitatea Giuleşti şi-au chemat soţii de acasă în speranţa că îşi vor putea salva bebeluşii. Unsprezece prunci au suferit arsuri în secţia de Terapie Intensivă. Patru dintre aceştia au murit, iar alţi şapte se zbat între viaţă şi moarte la  Spitalul „Grigore Alexandrescu“.

Doi bebeluşi sunt în continuare intubaţi

Mai citeşte: Trei dintre bebeluşii care au murit nu se aflau în incubatoare

Mai citeste: Doi bebeluşi sunt în continuare intubaţi

Povestea de viaţă a Alexiei Gabriela Florescu e scurtă. S-a născut prematur pe 16 iulie la 36 de săptămâni cu o malformaţie congenitală pe cord care trebuia monitorizată. Incendiul izbucnit la 16 august la salonul de Terapie Intensivă al Maternităţii Giuleşti i-a ars brusc firul vieţii. Inima ei micuţă a făcut stop cardio-respirator. Medicii de pe ambulanţă au resuscitat-o, au stabilizat-o şi au transportat-o la Spitalul „Grigore Alexandrescu". Aici, inima Alexiei Gabriela s-a oprit din nou. De această dată definitiv.

image

Mai citeşte şi:

Pompierii militari au descins la Maternitatea din Oradea pentru controale

VIDEO Declaraţia unui tată, martor la incendiu: "Mamele erau stinse de durere, copiii lor ardeau în incubatoare"

Sorin Prişcă, managerul Matern Arad: „Cauza tragediei de la maternitatea Giuleşti e minoră. Efectul e devastator”

Tragedia de la Maternitatea Giuleşti din capitală trece pe lângă spitalele timişorene

Gravidele din Vest fug în Ungaria să nască, speriate de pericolele şi murdăria din maternităţile româneşti

Iaşi: Băieţel de 3 ani, cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

Direcţia de Sănătate Publică solicită închiderea maternităţii în care s-a administrat Cytotec

Povestea Irinei şi a băieţelului ei

Mama unui băieţel născut la Maternitatea Giuleşti şi internat în salonul groazei povesteşte disperarea prin care a trecut când a văzut fum. Şi-a sunat imediat soţul.

„Vino! A luat foc spitalul! Arde bebeluşul!", a ţipat disperată în telefon.  Soţul ei nu a înţeles la început despre ce este vorba, după care i s-au înmuiat picioarele. Acum, băieţelul Irinei se zbate între viaţă şi moarte alături de alţi şase copii internaţi la „Grigore Alexandrescu".

Gemenii familiei Coman, un băiat şi o fetiţă, se aflau şi ei la secţia de Terapie Intensivă atunci când a izbucnit incendiul. Tatăl celor doi copii a auzit agitaţie pe culoarele spitalului şi a ieşit să vadă ce se întâmplă. Când şi-a dat seama că arde chiar salonul bebeluşilor prematuri a ­încercat cu disperare să facă ceva.

„A spart geamul unui hidrant şi a încercat să stingă focul, dar nu era apă. Dacă cineva ar fi controlat hidrantele, poate că nu se ajungea la tragedia asta", a mărturisit plângând mama unui nou-născut rănit grav în incendiu.

Fetiţa familiei Coman a fost identificată după brăţara pe care o avea la mână, pentru băieţel a fost nevoie însă de teste ADN pentru că semnul său de recunoaştere arsese. Bunicii sunt şi ei în stare de şoc.

„Ginerele nostru a încercat să stingă focul, dar nu a curs decât o cană de apă din furtun. Va trebui să răspundă cineva pentru tragedia asta", au declarat cei doi bătrâni. 

Copilul familiei Damian a murit primul

Mihaela Damian şi Ylmaz Aliriz formau până duminică un cuplu fericit în aşteptarea primului lor copil.  Luni seară, chiar cu o oră înainte de producerea incendiului, Mihaela a născut o fetiţă. A fost primul copil mort în dezastrul de la maternitate.

„Tatăl era la muncă, iar eu am aflat că este incendiu şi am venit la spital. Am găsit-o pe Mihaela pe lângă un gard, plângea şi întreba pe toată lumea de copilul ei. Nimeni nu ştia nimic", a declarat Şahin Mustafa, prietenul familiei şi colegul de muncă al lui Ylmaz Aliriz.

Acum, cei doi părinţi, împreună cu prietenul lor bat drumurile între spital şi Institutul de Medicină Legală pentru a da de urma pruncului ucis de flăcări.  „Vrem să-l luăm măcar mort. Mama e în stare de şoc, nu mai ştim cu cine să vorb

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite