VIDEO Declaraţia unui tată, martor la incendiu: "Mamele erau stinse de durere, copiii lor ardeau în incubatoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Dan Maliscki este unul dintre martorii la incendiul din Maternitatea Giuleşti în care şi-au pierdut viaţa patru bebeluşi, iar alţi şapte au fost grav răniţi. Bărbatul a încercat să intervină la etajul doi, unde se afla şi copilul său, dar fumul prea gros şi negru l-a împiedicat.

Gabriel Maliscki, fost pompier, povesteşte şocat clipele prin care a trecut. Proaspătul tătic îşi aminteşte că se afla pe stradă, când a văzut cum geamurile au început să cadă de la etajul doi şi un fum gros şi negru ieşea afară. Bărbatul a fugit înapoi în spital şi, împreună cu un medic de gardă, au spart geamul de la hidrantul cu apă şi au încercat să stingă focul.

"Am stat foarte mult până au transferat-o pe mama din sala de naştere în salon. Am văzut 30 de secunde copilul, apoi  am stat o oră, sau o jumătate de oră la mamă, după care am dat să plec. Era internată chiar acolo unde s-a întâmplat, la etajul doi."

Citiţi şi:

Mareş, prezent la prelevarea de probe: S-a putut constata doar "distrugere, fum şi funingine"

"Eram pe stradă, să mă sui în maşină, când am văzut geamuri câzând, m-am uitat în sus şi am văzut fumul ieşind foarte mult. După care am urcat la etajul 2 unde se întâmpla nenorocirea. Acolo când am ajuns, tot holul era plin de fum, un hol lung de 30 de metri şi toată lumea ţipa, toată lumea era disperată. Mămiceile, lăuzele alergau de colo-colo. Erau stinse de durere, copiii lor erau în incubatoarele care ardeau."

image

"După câteva secunde, un medic, probabil de gardă, a decis să spargă geamul de la hidrantul cu apă. Am luat furtunul eu -  am şi făcut armata la pompieri, am lucrat la pompieri -  l-am ajutat , am mers către salonul care ardea şi am încercat să ne apropiem cât de mult, dar erau 5-10 m până acolo, nu puteam din cauza fumului. Era foarte gros, foarte negru. "

image

"Am mers târâş, să ne apropiem cât mai mult de foc. Ne-a fost frică să dăm cu jetul de apă direct pe curentul electric. Este cel mai mare inamic al pompierului. Sala unde aveam eu copilul se deschidea cu cartelă. Erau copii născuţi normali, cezarienele şi după, cei cu reanimarea, acolo unde s-a întâmplat totul", povesteşte îngrozit tânărul tată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite