Iacob: Bebeluşii care au murit la Maternitatea Giuleşti erau pe mese nu în incubatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre nou-născuţii care au murit în incendiul de la maternitate erau pe mese nu în incubatoare. Ei au fost primii care şi-au pierdut viaţa din cauza lipsei de oxigen şi a intoxicaţiei cu fum, potrivit procurorului Marius Iacob.

Pompierii militari au descins la Maternitatea din Oradea pentru controale

Un bebeluş este încă în stare foarte gravă

Mai citeşte: Martor în infernul de la Maternitatea Giuleşti

Cei şapte bebeluşi arşi au fost botezaţi

Procurorul care conduce cercetările în cazul exploziei de la Maternitatea Giuleşti, Marius Iacob, a mai spus că în cazul anchetei este audiată asistenta care trebuia să fie în camera bebeluşilor la momentul exploziei.

Marius Iacob a mai arătat că Parchetul instanţei supreme va mai cere spitalului şi toate înregistrările surprinse de o cameră video situată pe holul din care se intra în această încăpere. El a precizat că această înregistrare ar putea să arate cu certitudine dacă personalul medical al spitalului şi-a îndeplinit corespunzător sarcinile.
Totodată, Marius Iacob a mai arătat că audierile preliminare în acest caz vor fi finalizate marţi seară, la Poliţia Capitalei.

Incubatoarele vor fi verificate tehnic
Experţii şi criminaliştii vor verifica, astăzi, în detaliu fiecare aparat electric sau electronic aflat în camera în care a avut loc explozia de la Maternitatea Giuleşti, precum şi toată instalaţia electrică ce străbătea această încăpere. El a precizat că vor fi verificate din punct de vedere tehnic cele opt incubatoare prezente în această cameră, precum şi alte 70 de prize.

Referitor la aparatura medicală din această încăpere, Marius Iacob a arătat că Parchetul va solicita spitalului fişele de revizie tehnică a echipamentului medical şi se vor face cercetări privind starea lor tehnică.

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul accidentului de la Maternitatea Giuleşti, a declarat Marius Iacob, procuror şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme.
Marius Iacob a mai spus că 15 persoane din personalul medical şi tehnic al Maternităţii Giuleşti vor fi audiate. Procurorul a precizat că toate audierile vor avea loc la Poliţia Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite