Martor în infernul din Maternitatea Giuleşti: „Am vrut să fug către copilul meu dar nu am putut să trec de fum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai citeşte:Asistenta de la Maternitatea Giuleşti se află în audieri

Unul dintre cei şapte bebeluşi se află în stare gravă. Ceilalţi şase sunt stabili

În câteva minute se dau declaraţii în legătură cu tragedia de la Giuleşti

Arad: Sorin Prişcă: „Cauza tragediei de la maternitatea Giuleşti e minoră. Efectul e devastator”

Gravidele din Vest fug în Ungaria să nască, speriate de pericolele şi murdăria din maternităţile româneşti

În urmă cu câteva minute o echipă de criminalişti a intrat Maternitatea Giuleşti pentru a efectua mai multe cercetări. Zona este izolată.

Gabriel Pătraşcu, tatăl unui nou-născut aflat în momentul incendiului în maternitate, povesteşte momentele de groază prin care au trecut toţi cei prezenţi în spital. „Eram lângă soţia mea, care tocmai născuse o fetiţă, când a izbucnit incendiul. Deodată am auzit ţipete. Am crezut iniţial că se ceartă cineva, dar ţipetele erau din ce în ce erau mai puternice“, povesteşte el.

Alături de alţi tătici aflaţi în spital au încercat să salveze nou-născuţii de la secţia de Reanimare, acolo unde fumul era din ce în ce mai des. „Abia după 20 de minute au intervenit şi pompierii“, a mai spus el. De asemenea, el a adăugat că niciun cadru medical nu a intervenit în tot acest timp, singurii care au intrat fiind pompierii.

Citește și: Bebeluş bolnav de septicemie, minge de ping-pong între Ministerul Sănătăţii şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

Asistenta supraveghetoare se pare că era la toaletă în momentul incendiului

Bărbatul spune că a auzit că asistenta care ar fi trebuit să monitorizeze secţia în care se aflau nou-născuţii prematur nu era în acel moment lângă ei şi ar fi motivat că a lipsit un minut pentru că s-a dus la toaletă.

Bărbatul povesteşte cum încerca să treacă prin stratul gros de fum, însă fără niciun rezultat. „Când am ieşit pe hol să văd ce seîntâmplă am fost izbit de fumul des . Am vrut să fug către copilul meu dar nu am putut să trec de fum. Mânerul de la uşa de la secţia de ranimare era fierbinte. Atunci mi-a venit ideea de a lovi geamul cu un scaun pentru a-l sparge. Vroiam să salvăm măcar copii prematuri care se aflau lângă uşă“, mai povesteşte Gabriel, care în prezent se află şi în stare de şoc.

Explozia de la Maternitatea Giuleşti a luat viaţa a patru bebeluşi care, cu doar câteva zile în urmă, veniseră pe lume.

Alţi şapte se zbat între viaţă şi moarte la Spitalul „Grigore Alexandrescu“, acolo unde au fost transportaţi de urgenţă, după ce au fost scoşi cu greu din clădirea în flăcări. Directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu“, Dan Enescu, spune că cei şapte nou-născuţi au arsuri pe 70-80% din corp. „Fiecare minut contează. Sunt şanse foarte mici de supravieţuire pentru ei“, a adăugat Enescu. Incendiul a fost stins de mai multe echipaje ale pompierilor după aproximativ jumătate de oră, însă fumul puternic şi flăcările le-au fost fatale copiilor. Pentru scoaterea şi transportarea copiilor au intervenit cinci ambulanţe de prim ajutor, cinci autospeciale de transport pacienţşi, patru autospeciale de urgenţă, o ambulanţă de trabsport neonatal, un echipaj de descarcerare şi mai multe ambulanţe Sabyc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite