Doctoriţă urmărită penal pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liliana Puiu Crăciun, singurul medic specializat pe urgenţe de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, a fost pusă sub urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Doctoriţa este acuzată de ucidere din culpă în cazul unei paciente în vârstă de 24 de ani, care a murit în urmă cu un an şi jumătate într-un spital din Târgu-Mureş.

Conform anchetatorilor, raportul medico-legal al Institutului de Medicină Legală din Târgu-Mureş arată că este vorba despre culpă medicală şi că decesul Ionelei Lorena Buicu a survenit din cauza infectării cu un streptococ, în urma tratamentului injectabil făcut de medicul Crăciun. 

Mai citiţi şi:
Constanţa: Băieţel ucis de un diagnostic greşit

Pastile interzise, în „maternitatea morţii" din Galaţi

Procurorii aruncă bomba: Medicii au falsificat foaia de observaţie a gravidei căreia i s-a administrat Cytotec

Medici pedepsiţi pentru că au salvat de la moarte bolnavi

O femeie din Mangalia a murit la scurt timp după un avort

Ionela Lorena Buicu a fost tratată de dureri de spate la cabinetul particular al medicului din Târgu-Jiu, unde a făcut câteva injecţii. Liliana Crăciun susţine că nu este vinovată şi că medicii din Târgu-Mureş încearcă să se disculpe:

„Este o şmecherie a lor, prin care încearcă să-şi acopere greşeala. De la mine a plecat pacienta cu diagnosticul de lombocruralgie, adică dureri la spate. Toată infecţia respectivă a avut loc la burtă, nu la spate, unde o tratasem eu. Acolo unde au făcut inciziile era un colecist gigant, fierea fiind umflată de şase-şapte ori mai mult decât normal".

O săptămână în comă

Maria Buicu, mama pacientei decedate, o contrazice şi susţine că Liliana Puiu Crăciun s-ar face vinovată de moartea tinerei pentru că în urma tratamentului administrat de aceasta pacienta a fost infectată:

Arădeanca “paralizată” de vaccinul antiporcină povestește drama prin care a trecut

„Medicii de la Târgu-Mureş au spus că fata era infectată cu un streptococ piogen care s-a găsit acolo unde s-au făcut injecţiile. Au făcut inciziile respective pentru că era vorba despre o bacterie anaerobă şi era o metodă prin care încercau să stopeze evoluţia infecţiei. Am dus fata la spitalul din Târgu-Mureş pentru că se simţea foarte rău. A ajuns noaptea şi până dimineaţa a făcut două stopuri cardio-respiratorii. A stat o săptămână în comă, iar după alte cinci a murit".

Pentru mai multe probe, procurorii vor solicita o expertiză de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" Bucureşti. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite