Constanţa: UPDATE / O femeie din Mangalia a murit la scurt timp după un avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Emilia Borzea a făcut intervenţia chirurgicală
Medicul Emilia Borzea a făcut intervenţia chirurgicală

Poliţiştii din Mangalia au deschis o anchetă după ce o femeie de 41 de ani din localitate a murit pe masa de operaţie în timpul unui banal chiuretaj.

Coincidenţă sau nu, medicul care s-a ocupat de operaţie a mai avut probleme asemănătoare în urmă cu doi ani, atunci când o altă pacientă însărcinată în luna a şasea a murit în aceleaşi condiţii. Medicul Emilia Borzea susţine că este nevinovată şi că intervenţia a fost făcută fiind respectate toate procedurile pentru asfel de operaţii. „Pe data de 8 martie s-a prezentat la cabinet pacienta Melek Curtmula, care a solicitat o întrerupere de sarcină. Mi-a spus că fătul are 10 - 11 săptămâni, că nu are probleme de sănătate decât probleme de tensiune arterială pe fond de stres. În timpul operaţiei am constatat că fătul avea 14 - 15 săptămâni“, povesteşte doctoriţa Emilia Borzea.

Primele probleme au apărut la aproximativ cinci minute de la începutul operaţiei. Pacienta a început să respire tot mai greu şi a avut un prim atac de cord. Cadrele medicale i-au acordat primul ajutor şi, pentru că femeia şi-a revenit rapid, au decis să continue operaţia. Câteva minute mai târziu, femeia a suferit un nou atac de cord care i s-a dovedit a fi fatal. „Ne-am sesizat din oficiu în acest caz pentru a afla cu exacitate cauzele şi împrejurările decesului“, a declarat comisarul Nicolae Mustăţea de la Poliţia Mangalia. Rudele femeii sunt hotărâte să sesizeze Colegiul Mediciilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite