Medici pedepsiţi pentru că au salvat de la moarte bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Medicul oncolog Marcel Ionescu este hotărât să dea în judecată spitalul.
Craiova: Medicul oncolog Marcel Ionescu este hotărât să dea în judecată spitalul.

Patru doctori de la Spitalul Filantropia din Craiova au fost sancţionaţi în această săptămână pentru că au prescris tratament bolnavilor în stare gravă, fără să aştepte aprobări din partea statului.

Nica Robin, de 57 de ani (foto jos), din Valea Lungului, comuna Breasta, a aflat în urmă cu un an că suferă de cancer. Diagnosticul a fost pus când starea era avansată. „Respiram greu, abia mai puteam merge, pentru că oboseam repede. Nici nu mai aveam vlagă. Eram mai mult moartă decât vie ”, spune femeia. În vara anului trecut s-a prezentat la un specialist în oncologie de la Spitalul Filantropia.

Craiova

CITEŞTE ŞI:

Protest în loc de parastas, ca urmare a morții unui tânăr în spital FOTO + VIDEO

Procurorii aruncă bomba: Medicii au falsificat foaia de observaţie a gravidei căreia i s-a administrat Cytotec


 „Pacienta a urmat o serie de tratament clasic, pe bază de citostatice, cu rezultate slabe. În luna octombrie, firma care producea unul dintre cele mai bune medicamente, Alimta, ne-a sponsorizat cu flacoane pentru două serii de tratament de o calitate foarte bună, dar totodată foarte scump, pe care i l-am administrat bolnavei”, a declarat dr. Marcel Ionescu, din cadrul Secţiei de Oncologie şi fost şef de secţie. Femeia povesteşte că la scurt timp s-a simţit mai bine. „Nu mai mă dureau oasele atât de puternic şi aveam mai multă putere”, adaugă femeia. Problemele au început la sfârşitul anului trecut, când flacoanele s-au epuizat înainte de finalizarea perioadei de tratament.


Va da în judecată spitalul


În acel moment, doctorul Ionescu a înaintat o cerere Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), prin care solicita aprobare să folosească injectabilele de la farmacia din spital, incluse în programul naţional de oncologie, după care a ridicat medicaţia din farmacie. O comisie a CNAS venită în control în aceste zile spune că medicul nu trebuia să se grăbească să ia flacoanele. A informat conducerea spitalului de această neregulă, care i-a imputat medicului oncolog o sumă uriaşă pentru că a greşit şi nu a ţinut cont de regulament. Dr. Ionescu spune însă că măsura este abuzivă. „Dacă va fi nevoie, o să apelez la justiţie, pentru că nu mă consider vinovat. Când am luat această decizie, am fost conştient de riscuri, dar ce ar fi trebuit să fac?”, se întreabă medicul sancţionat.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla care a fost răspunsul primit de medic de la CNAS şi ce sancţiuni a primit acesta pentru că nu a aşteptat ca statul să îî omoare pacienţii.

 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite