Iadul alb mai ţine trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada de pe şosele a scos multe  maşini în decor
Zăpada de pe şosele a scos multe maşini în decor

Codul galben de ninsori şi viscol a fost prelungit în sud-estul ţării. Va mai ninge abundent până marţi, potrivit meteorologilor. Din cauza drumurilor blocate de nămeţi, mai multe gravide au fost nevoite să nască acasă pentru că nu au reuşit să ajungă în timp util la spital.

Craiova: Peste 100 de maşini sunt blocate în zăpadă pe drumurile din Dolj

ALERTĂ: Primul mort din cauza frigului în Banat!  Ambulanţele sunt la un pas să rămână înzăpezite!
Situaţia traficului din Timişoara în imagini. La periferie, deszăpezirea s-a făcut de ochii lumii


CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE


Trenuri anulate, drumuri blocate şi sute de oameni izolaţi din cauza nămeţilor. Acesta este tabloul creat de ninsorile care, timp de o săptămână întreagă, au pus stăpânire pe toată ţara. Vremea
se va schimba abia de marţi.

De săptămâna viitoare ninsorile se vor domoli, iar temperatura aerului va începe să crească. Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a spus că începând de poimâine şi până la Revelion ţara nu va mai avea probleme din punct de vedere al cantităţii de precipitaţii.

Femeile au născut acasă

Drumurile impracticabile din cauza nămeţilor au creat probleme femeilor însărcinate. Unele dintre ele au fost nevoite să nască acasă, viaţa lor fiind astfel pusă în pericol. Două femei din localităţile brăilene Vişani, respectiv Grădiştea, au născut la domiciliu pentru că ambulanţele n-au putut ajunge la casele lor din cauza zăpezii.

Un caz similar s-a petrecut la Vaslui, unde o gravidă din localitatea Crâng a fost cărată pe targă prin troiene până la ambulanţă, pe o distanţă de peste doi kilometri de către reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Aceasta pentru că drumul blocat şi viscolul au împiedicat echipajul să intre în sat. Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât în judeţul Vaslui alte 300 de femei însărcinate sunt monitorizate de Direcţia de Sănătate Publică. Ele urmează să fie aduse la spital pentru a se evita riscul de a rămâne izolate.

Sinistraţii zăpezii, salvaţi cu ATV-ul

Localităţi întregi sunt practic izolate. Localnicii sunt „sechestraţi" la domiciliu, fără alimente şi fără apă. Este şi cazul localităţii buzoiene Lopătari.

Ieri însă, 20 de membri ai clubului de off-road Extreme Adventure Buzău s-au deplasat cu maşini de teren până acolo să-i ajute pe oamenii aflaţi în dificultate, să le împartă alimente şi îmbrăcăminte. În ultimele zile, reprezentanţii Extreme Adventure au mai desfăşurat acţiuni similare. Ei au ajutat la deszăpezirea a zeci de persoane rămase blocate în nămeţi pe DN 2, la Căldăruşanca, la limita dintre Buzău şi Ialomiţa.

Poliţişti recompensaţi

No title

Trenurile au avut întârzieri şi de 200 de minute Foto: L. MUNTEAN

Conducerea Ministerului Administratiei şi Internelor (MAI) îi va premia pe lucrătorii MAI care au dat dovadă de curaj, salvând mai mulţi oameni aflaţi în dificultate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioadă, potrivit serviciului de Comunicare al ministerului.
Agentul-şef Florentin Istrate de la Postul de Poliţie Vârlezi a participat la două acţiuni de salvare. El a ajutat patru persoane aflate în dificultate, doi cetăţeni italieni şi două persoane din judeţul Vaslui.

Agentul-şef principal Viorel Spânu, şeful Postului Transporturi Feroviare Lehliu Gară, a salvat 40 de oameni care se aflau blocaţi în Rapidul 685 Bucureşti - Constanţa. El i-a transportat cu autovehicolul din dotare la postul de Poliţie, unde le-a dat ceai şi mâncare.

Şi colonelul Mircea Olaru, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, va fi recompensat pentru modul în care a coordonat acţiunea de evacuare a 251 de persoane blocate din cauza zăpezii pe Drumul Naţional 25.

Sud-estul, sub asediul zăpezii

Vremea continuă să fie extrem de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Codul galben de ninsori şi vânt puternic s-a prelungit până astăzi, la ora 10.00, pentru regiunile sud-estice, unde va ninge abundent şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va sufla cu putere şi va viscoli ninsoarea. Fenomenele se vor manifesta în mod deosebit în judeţele Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, dar şi în Capitală. În Dobrogea şi în partea de est a Munteniei, dimineaţa, pe fondul precipitaţiilor mixte, se va produce polei.

No title

Probleme cu trenurile în România, dar şi în Europa

Zăpada căzută în cantităţi mari a afectat şi traficul feroviar. CFR a anulat 55 de trenuri de călători cu plecare sau sosire în Gara de Nord din Bucureşti. Cei care intenţionau să plece din Capitală cu trenul la acest sfârşit de săptămână nu o vor mai putea face, deoarece trenurile care fac legătura cu Drobeta Turnu-Severin, Bacău sau Câmpina au fost anulate.

Nu numai în România traficul feroviar şi cel rutier au fost afectate de căderile abundente de zăpadă. Şi polonezii se confruntă în momentul acesta cu probleme similare. De fapt, toată Europa este în aceeaşi situaţie. În Ucraina, mai multe oraşe au fost izolate. La Odessa, oamenii au rămas blocaţi în case. În Marea Britanie, traficul este perturbat din cauza nămeţilor, iar de pe aeroporturile din Londra, avioanele decolează cu mari întârzieri. În Franţa, poleiul dă bătăi de cap şoferilor.

Din cauza zăpezilor, Turnul Eiffel a fost închis vizitatorilor. Chiar şi în nordul Spaniei, acolo unde precipitaţiile sub formă de ninsoare sunt extrem de rare, a nins în toată regula, iar zăpada are pe alocuri chiar 30 de centimetri. Atât în Spania, cât şi în Marea Britanie, elevii au fost trimişi acasă deoarece şcolile au fost închise. Belgienii şi olandezii se luptă, de asemenea, cu ninsorile care parcă nu mai încetează.

CITEŞTE AICI DESPRE RAVAGIILE PE CARE LE FACE VISCOLUL  ÎN BANAT

Zeci de turişti sunt blocaţi în staţiunea Semenic şi pe Muntele Mic


Drum naţional închis în Banat din cauza zăpezii
Timişoara este blocată sub asediul zăpezii
Bataie de joc pe străzile Timişoarei: aproape nicio stradă nu a fost deszăpezită
Drumarii dorm pe ei, primăria închide ochii, şoferii trec prin coşmar
Ger insuportabil în tramvaiele din Timişoara

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite