FOTOGALERIE Gripa porcină a răpus o familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama şi iubitul unei fete au murit de gripă porcină
Mama şi iubitul unei fete au murit de gripă porcină

Geanina Buţan (19 ani) şi-a pierdut, în numai câteva zile, mama şi logodnicul, ambii răpuşi de virusul A(H1N1). „Am pierdut cele mai dragi persoane din viaţa mea. ­Nu-mi vine să cred!" Au fost cuvintele pe care Geanina le-a rostit ieri, la înmormântarea mamei sale.

Buzău: A orbit după ce s-a vaccinat împotriva A H1N1

Un tânăr arădean diagnosticat cu gripă porcină a decedat în această dimineață

Sibiu: Obezul bolnav de porcină a fost deconectat de la aparate

Craiova: Medicii de familie au epuizat dozele de vaccine

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM POŢI SĂ AFLI, ÎN ZECE MINUTE, LA TINE ACASĂ, DACĂ AI GRIPĂ PORCINĂ

Două dintre cele cinci victime răpuse de virusul gripei noi în judeţul Olt urmau să facă parte din aceeaşi familie.

Tânărul de 21 de ani ar fi devenit în curând ginerele femeii de 42 de ani a cărei înmormântare a avut loc ieri. Marinela Madan, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, spune că niciunul dintre cei doi nu suferea de vreo altă boală şi că decesele au fost provocate de gripa porcină.

Citiţi şi:

Craiova: Nou centru de vaccinare împotriva gripei noi. Vezi AICI unde te poţi vaccina

Craiova: Cum intri în spitalele din România cu o boală şi pleci cu zece

Craiova: Alte 30.000 de doze de vaccin au ajuns în Dolj

Galaţi: Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco are gripă porcină

Testul pentru gripa porcină e o păcăleală

Un caz nou de gripă porcină şi stocul de vaccin Cantgrip epuizat

Interes crescut şi la Arad pentru vaccinarea împotriva gripei porcine

EXCLUSIV Două doctoriţe de la Balş mi-au spus că fratele meu a luat un alt virus din spital, susţine fratele lui Toni Tecuceanu

Virusul A(H1N1) - suspectat că ar fi la originea unei 'false pandemii', comanditată de 'laboratoare'

Numărul cazurilor de gripă A/H1N1 a ajuns la 6.218, iar al deceselor la 92

Gripa porcină: două noi centre de vaccinare

„Femeia şi tânărul care urma să-i fie ginere s-au îmbolnăvit în aceeaşi perioadă. Evoluţia gripei noi a fost nefastă la ambii", a explicat aceasta.

Geanina şi Ion Buţan acuză personalul Spitalului Municipal din Caracal de neprofesionalism în tratarea celor doi pacienţi.

O banală răceală care s-a dovedit a fi fatală Ion, Verginica şi Geanina Buţan formau o familie fericită până acum două săptămâni.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, cei trei au contractat o răceală, care avea să fie fatală pentru mama tinerei. "Am fost imediat la doctorul de familie, care ne-a prescris câteva medicamente: Nurofen forte şi încă unul, ce se mai dă pentru răceală", povesteşte Ion Buţan (46 ani), tatăl tinerei.

La câteva zile, imediat după Crăciun, starea fetei de 19 ani şi a mamei sale, Verginica, s-a înrăutăţit. Văzând că cele două nu se simt bine, bărbatul a chemat Ambulanţa, femeile fiind transportate de urgenţă la spitalul din Caracal. În acelaşi timp, iubitul Geaninei, Adrian Tăbârcă (21 ani) ajungea la spital cu aceleaşi simptome de răceală.

Ion Buţan susţine că personalul de la Spitalul din Caracal i-a administrat soţiei sale doar glucoză şi clorură de sodiu, fără a-i face alt tratament. „I-au pus o perfuzie cu glucoză. Atât. Nu i-au dat niciun medicament, nimic, doar au hidratat-o. Abia a doua zi a venit un doctor şi a consultat-o, atunci au trecut-o pe ceva medicamente", susţine acesta.

Rezultatele analizelor, contradictorii

Geanina Buţan, în schimb, şi-a revenit şi a fost externată. Între timp, viitorul său soţ şi mama tinerei zăceau pe paturile spitalului. Rezultatele analizelor au demonstrat că iubitul fetei era infectat cu virusul A(H1N1).

Verginica Buţan avea 42 de ani

No title

Cu acest diagnostic a fost transportat de urgenţă, pe 29 decembrie, la Spitalul din Slatina. Din păcate, iubitul Geaninei Buţan a murit pe 7 ianuarie. Surprinzător, analizele Verginicăi Buţan, efectuate imediat după internare de personalul Spitalului din Caracal, nu indicau faptul că aceasta ar suferi de gripă porcină.

Abia al doilea rând de analize avea să scoată la iveală faptul că femeia era infectată cu virusul A(H1N1). "La o zi după, au trimis-o şi pe soţia mea la Slatina. Au urcat-o într-o Ambulanţă unde nici măcar nu era asistentă. Nici perfuzia nu i-au aşezat-o cum trebuie, de i-a intrat serul sub piele şi i s-a umflat mâna", povesteşte bărbatul. La Spitalul din Slatina avea să primească medicamentaţia împotriva gripei porcine, însă starea ei deja de agravase.

Geanina a scris pe www.adevarul.ro

În acea zi, Geanina posta pe site-ul „Adevărul" un comentariu la articolul care anunţa internarea în stare gravă a mamei sale la spitalul din Slatina:

 "Normal ca a ajuns în stare gravă, dacă nu au ştiut să facă analizele. Femeia de 42 de ani e mami, iar când în Caracal i s-au făcut recoltările de probe pentru verificare de A(H1N1), soferul de pe Ambulanţă a aruncat toate probele la container. În prima fază, rezultatele au venit ca fiind negative, starea s-a agravat şi s-a cerut un nou rând de probe, care ulterior s-a dovedit a fi pozitiv. Deci cine e de vină? Oare doar gripa sau şi inconştienţa medicilor şi a personalului din spitale?".

La doar o zi de la înmormântarea lui Adrian, pe 8 ianuarie, Verginica Buţan a murit pe patul de spital, în Slatina. "Eram şi noi o familie fericită. Geanina intrase la Facultatea de Biologie din Bucureşti. Adi era un băiat bun, mi-a plăcut întotdeauna de el. Acum ce ne facem?", ne-a spus ieri Ion Buţan.

Replica medicilor

Conducerea Spitalului din Caracal susţine că Verginica Buţan a fost tratată corespunzător. „Am încredere în personalul spitalului pe care îl conduc. Sunt oameni cu experienţă, care sigur ­şi-au făcut datoria. Toate analizele pentru A(H1N1) se fac la Bucureşti şi depind de buna organizare a Serviciului de Ambulanţă. Uneori poate să dureze şi două-trei zile. Când un caz nu mai depinde de noi, îl trimitem la Slatina", a declarat dr Radu Liviu, directorul medical al Spitalului Municipal din Caracal.

Recomandare

Simptomele gripei pandemice sunt similare celei de gripă sezonieră: tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră. Medicii virusologi recomandă vaccinarea ca singura metodă eficientă de prevenire a infecţiei cu virusul A(H1N1).

Pandemia porcină, contestată dur

Un expert european în domeniul sănătăţii a declarat că pandemia de gripă porcină este una falsă, menită să crească vânzările companiilor farmaceutice. Wolfgang Wodarg, directorul departamentului de sănătate din cadrul Consiliului European, susţine că toate companiile farmaceutice au avut profituri de milioane de dolari de pe urma virusului A(H1N1).

Oficialul european spune că directorii companiilor farmaceutice au iniţiat o „campanie de panică" care a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să declare pandemie. Acesta a demarat deja o anchetă pe această temă şi susţine că avem de-a face cu „unul dintre cele mai mari scandaluri din industria farmaceutică ale secolului".

„Toni Tecuceanu a luat un alt virus periculos în spital"

Paul Tecuceanu (în medalion) susţine că fratele său nu a murit de gripă porcină  Foto: Maria Lazăr Pop

No title

Paul Tecuceanu, fratele lui Toni, fost membru al „Cronicii Cârcotaşilor" susţine că fratele lui a contractat un alt virus decât A(H1N1) cât timp era internat, foarte puternic, a cărui denumire a uitat-o. Toni Tecuceanu a murit în urmă cu o săptămână în Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş", după ce a fost internat mai multe zile cu diagnosticul de gripă A(H1N1).

„Despre acest virus, luat din spital, mi-au spus două doamne doctor, una de la Terapie Intensivă şi una dintre cele care îi urmăreau tratamentul. Era o denumire latinească parcă, dar nu mi-o mai amintesc. Sunt convins că medicii de acolo au făcut tot posibilul pentru a-mi salva fratele, însă nu înţeleg de ce virusul nou nu apare pe nici-unul din documentele medicale ale lui Toni", ne-a declarat Paul Tecuceanu.

Acesta îşi mai aminteşte că medicii i-au mai spus că în ultimele zile l-au pus pe Toni Tecuceanu la perfuzii cu medicamente foarte tari, aduse din SUA, pentru a combate noul pericol, însă nu reuşeau să-i scadă deloc temperatura.

„Nu cumva acest virus l-a omorât?"

„La un moment dat, o doamnă doctor de la ATI m-a chemat în birou la ea şi mi-a spus că s-ar putea ca noua infecţie să ajungă la rinichii lui Toni. Mă întreb dacă nu cumva acest virus l-a omorât pe fratele meu", se întreabă Paul, care n-a primit până acum niciun răspuns.

Fratele actorului îşi aminteşte că, în ultima zi de viaţă a lui Toni, doctorii i-au spus că intenţionau să-i facă noi investigaţii, anume o bronhoscopie şi o tomografie computerizată.

„Mi-au zis chiar că, dacă e nevoie, vor interveni chirurgical. N-a mai fost timp de nimic, pentru că a doua zi dimineaţă, fratele meu a murit", îşi aminteşte ruda acestuia. El ne-a infirmat zvonul potrivit căruia Toni Tecuceanu s-ar fi vaccinat înainte de a se îmbolnăvi.

Paul a încercat să afle după deces, la autopsie, dacă virusul misterios a fost cel care i-a ucis fratele: „L-am întrebat pe autopsier: Toni a murit din cauza infecţiei? Mi-a zis că nu se va şti decât după analiza la microscop, care va fi gata peste trei săptămâni". Fratele rămas în viaţă ne-a precizat că nu acuză pe nimeni, el vrea să afle răspunsul la câteva întrebări.

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balş", ne-a declarat că infecţia cu virusul A(H1N1) a atras suprainfecţii bacteriene cu mai mulţi bacili care s-au instalat la nivelul plămânului. „Nu ştiu să fi fost vorba de un virus anume, contractat în spital", ne-a spus medicul.

Cât despre analiza la microscop, secretarul de stat Streinu - Cercel a explicat că ea se face pentru a se vedea cum a evoluat boala la nivel celular.

"Toni Tecuceanu a murit din cauza mai multor complicaţii provocate de virusul A(H1N1), ultima din ele fiind cea de la nivelul inimii. Muşchiul inimii nu a fost oxigenat suficient şi aşa a făcut miocardită. Aceste amănunte nu apar pe certificatul de deces, pentru că diagnosticul anatomo-patologic (n.r., cel care se stabileşte la deces) este altceva decât diagnosticul clinic", a declarat prof. Streinu -Cercel

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM POŢI SĂ AFLI ACASĂ LA TINE DACĂ AI GRIPĂ PORCINĂ

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite