Craiova: Medicii de familie au epuizat dozele de vaccinuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii vor să se vaccineze împotriva virusului gripal A1HN1
Oamenii vor să se vaccineze împotriva virusului gripal A1HN1

La cabinetele medicilor de familie pacienţii au venit în număr mare pentru a întreba dacă se pot  vaccina împotriva virusului AH1N1.

Oamenii au declarat că numai la noi se poate întâmpla să fii chemat la medic să te vaccinezi, fără să ai cu ce. „Eu am venit să mă vaccinez, am diabet, sufăr şi cu inima şi nu vreau să mă îmbolnăvesc. Mi-au spus să revin peste două zile că atunci vor primi alte doze. Nu am altceva de făcut decât să aştept, asta este România noastră, domnişoară“ a spus Ioana Purcaru.

Mediciii dau din umeri neputincioşi
 
„Nu mai avem vaccin împotriva gripei procine de pe data de 8 ianuarie. Am sunat la cei de la Autoritatea de Sănătate Publică şi mi-au spus că în două, trei zile se va rezolva situaţia. Sunt oameni care vin zilnic şi ne întreabă dacă am mai primit doze. Noi am avut distribuite 93 de doze de vaccin împotriva virusului A(H1N1)“, a declarat Liliana Iordache, medic de familie.

În momentul de faţă, în Craiova există un singur punct la Spitalul Victor Babeş unde persoanele neasigurate se pot  accina. „Mai avem centre şi la Băileşti, Calafat, Segarcea , Dăbuleni şi Filiaşi. Oltenii neasiguraţi se pot vaccina şi la medical de familie şi vor fi trecuţi pe liste speciale. În Dolj au fost distribuite până în momentul de faţă 75.000 de doze. Prima tranşă a fost deja distribuită, iar cea de-a doua se va face începând de astăzi“, a spus Ştefan Popescu, purtător de cuvânt în cadrul
ASP Dolj.

„Recomandăm oamenilor să consume legume, fructe, care conţin vitamine şi care creează o apărare nespecificică  împotriva mai multor boli, printre care şi noua gripă. Apărarea specific este creată cu ajutorul anticorpilor pe care îl conţine acest vaccin“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Oamenii mai cred că vaccinul împotriva virusului A(H1N1) îi va ajuta să nu se îmbolnăvească

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite