Buzău: A orbit după ce s-a vaccinat împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia unui tânăr din Buzău, angajat al Casei de Asigurări de Sănătate, care a suferit, la sfârşitul anului trecut, un accident vascular cerebral urmat de îngustare a câmpului vizual, este de părere că problemele i-au fost cauzate de vaccinul împotriva AH1N1, pe care şi-l făcuse cu o zi înainte. Autorităţile sanitare spun însă că este strict o coincidenţă şi că nu se poate face nicio legătură între vaccin şi accident

CITEŞTE ŞI:
Secretarul general al Casei Naţionale de Pensii, Georgeta Modiga, are gripă porcină

Galaţi: Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco are gripă porcină 

Testul pentru gripa porcină e o păcăleală

Bărbatul, jurist în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate, în vârstă de 37 de ani, era perfect sănătos şi a făcut vaccinul cu o săptămână înainte Crăciunului. Deşi nu avusese probleme niciodată a doua zi după ce s-a vaccinat a suferit un accident vascular urmat de îngustarea câmpului vizual, adică o semiorbire.

"Este adevărat că s-a vaccinat şi a doua zi a avut probleme. Ştiu că era sănătos, iar noi nu l-am auzit vreodată să se plângă că l-ar durea ceva sau să aibă probleme de sănătate. Acum este acasă şi merge periodic la Bucureşti pentru investigaţii să vadă care este cauza acestui accident mai ales la o vârstă atât de tânără. Nu ştiu însă dacă putem face legătura între vaccin şi accident", ne-a declarat Nina Mihai, director adjunct CJAS Buzău.

Autorităţile sanitare sunt de părere că este o coincidenţă şi că sub nicio formă nu se poate face legătura între vaccine şi accidental vascular pe care tânărul jurist l-a suferit.

"Este un zvon lansat de sceptici cu privire la vaccinul împotriva virusului A H1N1 din anturajul tânărului. Din punct de vedere ştiinţific nu se poate face legătura între vaccinul împotriva gripei şi accidental vascular", ne-a declarat Venera Acsinte, purtător de cuvânt DSP Buzău.

Familia și prietenii tânărului spun însă că de vină pentru accidentul suferit este vaccinul pentru că înainte de a se imuniza bărbatul era perfect sănătos și nu a dat semne că ar suferi de ceva.

Autorităţile sanitare au administrat până la acest moment aproape şase mii de doze de vaccin din totalul de 30.000 repartizate judeţului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite