Bătăuşul bunicului, un borfaş recidivist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Drăgan a fost arestat pentru 29 de zile
Cosmin Drăgan a fost arestat pentru 29 de zile

Cosmin Drăgan, tânărul care a bătut un pensionar pentru că traversa strada prea încet, are la activ o condamnare cu suspendare pentru furt. Cunoscut drept un copil de bani gata, Cosmin era un împătimit al jocurilor de noroc şi, potrivit cunoscuţilor, în ziua în care l-a snopit în bătaie pe bătrân pierduse la pocher.

Cosmin Drăgan (22 de ani), din Craiova, a primit ieri mandat de arestare pentru 29 de zile, însă nu pentru că a lovit un pensionar până când acesta a intrat în stop cardio-respirator, ci pentru că a tulburat liniştea.

Mama victimei ucigaşului cu Ferrari: “Şmecherul cu BMW este un Cocoană. Crede că viaţa unui om se poate cumpăra cu euro”

Nepoata bărbatului ucis de un şmecher cu BMW: „Tataie m-a apărat de omul rău“

Ucigaşul cu Ferrari a recunoscut crima

Un caz tipic pentru justiţia autohtonă

O tânără de 19 ani a fost omorâtă pe zebră de un şofer cu antecedente rutiere

Magistraţii au decis că reprezintă un pericol public la şase zile de când tânărul l-a bătut cu pumnii şi cu picioarele pe Pavel Rentea (62 de ani) pentru că traversa prea încet strada. Procurorii au cerut IML un nou raport, după ce primele concluzii ale legiştilor au arătat că victima a decedat în urma unui infarct miocardic, şi nu în urma loviturilor primite.

În faţa magistraţilor, tânărul a declarat că nu se simte vinovat, dar că regretă că un om a murit. Drăgan a susţinut că a vrut doar să-l sperie pe bătrân şi că nici măcar nu a ridicat palma la el. Tânărul le-a
mai spus magistraţilor că a plecat în trombă de la faţa locului din cauză că s-a speriat. S-a gândit să se întoarcă, însă i-a fost frică că va fi luat la bătaie de rudele victimei.

Vecinii lui Cosmin au venit la Judecătoria Craiova pentru a se convinge că justiţia îşi va spune cuvântul. Oamenii au fost bucuroşi atunci când au aflat că agresorul a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. „Era nervos că a pierdut bani la pocher şi s-a răzbunat pe un bătrân. Este un copil de bani gata şi tot timpul se plimba prin cartier cu maşina. Tatăl lui are o firmă de taxi în Craiova şi o spălătorie. Au ridicat o adevărat vilă în cartierul Bariera Vâlcii", a spus Marin Boată, vecin al bătăuşului din BMW.

Pavel Rentea, victimă

Pavel Rentea, victimă

Liber să tot fure

Cosmin Drăgan nu s-a aflat marţi noapte pentru prima dată în arestul Poliţiei. Cunoscut în Craiova drept Gigi, şmecherul din BMW care şi-a măsurat forţele cu un pensionar care îşi plimba nepoata de şase ani a intrat pentru prima dată în atenţia poliţiştilor în noiembrie 2008. Tânărul a fost trimis atunci în judecată pentru complicitate la furt, alături de alţi doi tineri craioveni, Alexandru Niţu (21 de ani) şi Ionuţ Stanciu (20 de ani).

A petrecut zece zile în arest, după care a fost eliberat. Nu s-a învăţat minte. La 28 aprilie 2009, Cosmin Drăgan a sperat din nou că va da lovitura şi, împreună cu gaşca sa, a furat din mai multe autoturisme parcate în oraşul Târgu-Jiu.

„Au dat o spargere masivă în noaptea respectivă, dar prejudiciul a fost recuperat în totalitate în cazul meu. A fost o bandă de hoţi craioveni. Mie mi-au spart maşina parcată chiar în faţa scării şi au smuls detectorul de radar, cu un tupeu ieşit din comun. Am fost chemaţi la Poliţie să-i identificăm, iar eu am declarat că e maşina de serviciu. Au mai fost şi alte persoane păgubite. I-am văzut pe toţi cei patru tineri", ne-a declarat Iuliana I., unul dintre păgubiţi.

Culmea este că, din cei patru tineri prinşi de oamenii legii la furat, doar Cosmin Drăgan a scăpat de detenţie. „În anul 2009 a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru complicitate la furt", a declarat Cristina Crăciunoiu, purtător de cuvânt la Judecătoria Craiova.

„Presa e vinovată"

Silviu Drăgan, avocatul tânărului, a declarat că s-a făcut prea mare caz în presă, motiv pentru care clientul lui ar fi primit mandat de arestare pentru 29 de zile. „Este dreptul lui să facă recurs. Motivaţia noastră este aceea că s-a făcut prea mare vâlvă în presă", a spus avocatul.

Agresorul era cunoscut ca o fire impulsivă care se implica adesea în scandalurile din oraş. Drăgan a mai fost implicat într-o altercaţie în urmă cu trei ani. Scandalul a pornit în momentul în care a fost dat afară dintr-un bar din cauză că băuse prea mult. Victimele bătăuşului din BMW nu au depus plângere la poliţie, iar tânărul a scăpat şi de acea dată basma curată.

Bănia, raiul şoferilor penali

De-a lungul anilor, Craiova a fost scena multor tragedii rutiere cu autori nepedepsiţi. Este celebru cazul soţiei lui Adrian Păunescu, Carmen, care în urmă cu şase ani a accidentat mortal trei persoane. Carmen Păunescu nu a stat nicio zi la închisoare.

Adrian Cocoană, şoferul timişorean care a ucis un bărbat pe trotuar şi a rănit grav o femeie, în 2008, după ce a scăpat autoturismul Ferrari de sub control, a fost eliberat în urma unei decizii a Tribunalului Dolj. Bărbatul nu a fost considerat pericol public.

Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova, a bătut poliţişti, a condus cu permisul suspendat, şi-a înjunghiat prietena şi a provocat un accident rutier deosebit de grav în urma căruia o femeie a fost mutilată şi a pierdut sarcina. De fiecare dată a părăsit sediul poliţiei fără să primească nicio pedeapsă.

Un tânăr din Timişoara a intrat anul trecut cu BMW-ul într-un magazin şi a fugit de la locul accidentului

Un tânăr din Timişoara a intrat anul trecut cu BMW-ul într-un magazin şi a fugit de la locul accidentului

Şmecherii cu bolid au „tupeu de dictator"

În vestul ţării, numărul accidentelor rutiere grave în care au fost implicaţi şoferi de BMW a crescut de trei ori în ultimii patru ani. Şeful Poliţiei Rutiere Timişoara, comisarul Florin Bolbos, spune că fenomenul „şmecherului cu BMW" a debutat când piaţa a fost inundată de automobilele germane second-hand cumpărate din Occident de tinerii românii.

„Portretul-robot al tinerilor cu BMW nu e greu de creionat, deoarece agenţii se întâlnesc zilnic cu ei în trafic. Au între 18 şi 30 de ani, părinţi cu mulţi bani, automobile BMW cumpărate la mâna a doua din Occident şi un tupeu de dictator. Calcă pedala de acceleraţie la maximum şi se cred indestructibili. Când sunt amendaţi, fac scandal şi ameninţă că se folosesc de pilele lor pentru a-i dezbrăca de uniformă pe agenţi. Când fac accidente, fug ca potârnichile", susţine comisarul Florin Bolbos.

Din totalul celor peste 450 de accidente în care au fost implicate automobile BMW în ultimii trei ani în Timiş, aproape 65% au fost provocate de şoferi a căror vârstă nu depăşea 23 de ani. „Toată furia şi frustrările şmecherilor se limpezesc când se urcă la volan, unde adevărata lor personalitate iese la iveală şi se manifestă printr-un stil agresiv de conducere. Ei cred că marca maşinii şi siguranţa oferită de brandul BMW îi apără de toate tâmpeniile pe care le fac, că acţionează ca un scut şi se cred indestructibili. Sunt firi slabe, care comunică prin violenţă şi vor să-i strivească pe cei din jurul lor, dar la prima problemă dau bir cu fugiţii", a comentat psihologul Tudorel Butoi.

VOR STRăMUTAREA PROCESULUI

Recursul formulat de Silviu Drăgan, avocatul agresorului, va fi trimis azi la Tribunalul Dolj. Ionuţ Rentea, fiul victimei, susţine că va cere strămutarea procesului la instanţa din Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite